Neomejen dostop | že od 9,99€
Med zaposlenimi in iskalci dela je vse pomembnejši podatek, koliko imajo prostega časa in v tem okviru dopusta, je potrdila Petra Hartman z Inštituta Ekvilib. To potrjujejo izkušnje podjetij, ki omogočajo fleksibilen delovnik, več prostih dni, predvsem v življenjskih obdobjih, ko imajo zaposleni več skrbstvenih obveznosti, in navsezadnje aktualno pravico do odklopa. To v nekaterih podjetjih že izvajajo, po večini pa podjetja še čakajo na november, ko bo treba to na novo uzakonjeno pravico spraviti v interne akte delodajalcev. Podjetja, številna v boju za kadre, uvajajo tudi tihe ure, sobotno leto ter nove ukrepe za usklajevanje družinskega in delovnega življenja ...
»Smo majhna ekipa in v takšni ekipi se morajo ljudje dobro počutiti,« ugotavlja Marko Pavčnik, chef restavracije Pavus, ki je še pred leti naznanil, da bo ob nedeljah zaprl svojo restavracijo in zaposlenim omogočil, da čas preživojo z otroki.Pri tej odločitvi še vedno vztraja, prav tako si prizadeva, da število delovnih ur ne odstopa od običajnih. Njegov kolektiv ima 16 članov, za zdaj ne čutijo težav zaradi pomanjkanja kadra, ki pesti številne panoge, še posebej pa gostinstvo; sogovornik sklepa, da prav zato, ker poskušajo ustvarjati dobre delovne razmere.
Kako pa je v drugih podjetjih in kakšne ukrepe sprejemajo?
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji