Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Potovanja

Košček domačnosti na Kitajskem za prebivalce nekdanje Jugoslavije

Restavracija z dobrotami nekdanje Jugoslavije in številnimi nostalgičnimi artefakti v največjem kitajskem mestu.
Čas v Yugo Grillu se je ustavil pred več kot 30 leti, kar kažejo ure s pripisi glavnih mest nekdanjih jugoslovanskih republik. FOTO: Aljaž Vrabec
Čas v Yugo Grillu se je ustavil pred več kot 30 leti, kar kažejo ure s pripisi glavnih mest nekdanjih jugoslovanskih republik. FOTO: Aljaž Vrabec
26. 6. 2024 | 10:00
27. 6. 2024 | 02:25
8:54

V nadaljevanju preberite:

Kitajska hrana je precej bolj raznolika, kot smo je vajeni v kitajskih restavracijah v Evropi. Prva večja razlika je že ta, da na Kitajskem nimajo kitajskih restavracij, v katerih bi bila v ponudbi hrana celotne države, temveč v njih strežejo hrano posameznih regij. Tako obstajajo sečuanske, mongolske, ujgurske restavracije … in restavracije, kjer so osredotočeni na eno jed, denimo pekinško raco ali hot pot. Ena večjih razlik je še v tem, da na severu države prevladujejo rezanci in na jugu riž.

Pestrost hrane je izjemna, saj so v največjih mestih tudi mednarodne restavracije, kot tudi restavracije in bari vseh prehrambnih multinacionalk. Najbolj raznolik je Šanghaj, ki je tudi najbolj svetovljansko mesto na Kitajskem. Med prebivalci Pekinga in Šanghaja, denimo, vlada rivalstvo, katero mesto je pomembnejše. V Pekingu pravijo, da so najbolj kitajsko mesto, v Šanghaju pa svojo vrednost vidijo v mednarodnih povezavah.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine