Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Razno

Umrl francoski filozof Michel Serres

Umrl je v 88. letu starosti.
Med knjižnimi deli je bila v slovenščino prevedena njegova Palčica. FOTO: Joel Saget/AFP
Med knjižnimi deli je bila v slovenščino prevedena njegova Palčica. FOTO: Joel Saget/AFP
STA
2. 6. 2019 | 13:32
2. 6. 2019 | 13:35
1:26
V 88. letu starosti je v soboto umrl francoski filozof Michel Serres. Veljal je za univerzalnega misleca, ki je presegal meje znanosti. Trdil je, da je pekel na svetu mogoče preprečiti, če se ljudje naučijo gledati onkraj lastnih obzorij. V slovenščino je bilo lani prevedeno njegovo delo Palčica, pred tem pa nekaj njegovih odlomkov iz intervjujev.

Serres je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa napisal več kot 50 knjig, ki so bile prevedene v številne svetovne jezike. V svojih delih se med drugim ukvarja s tehnološkimi spremembami kot priložnostjo za razmislek o spremembah v izobraževalnem in družbenem sistemu. Izraža pa tudi skrb zaradi zajedavskega odnosa človeka do sveta, v katerem živi.

Med knjižnimi deli je bila v slovenščino prevedena njegova Palčica. Ta predstavlja vzdevek za mladostnike v času novih tehnologij in razpršenega znanja, ki s palcema razpošiljajo sporočila iz pametnih telefonov.

Serres je za svoje delo leta 2012 med drugim prejel nemško nagrado mojster Ekhart, in sicer zaradi »odličnega vpogleda v strukture današnjega razmišljanja«.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine