Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Razno

Slovo od Radka Poliča bo z vojaškimi častmi

Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji odločila, da se za preminulega igralca organizira pogreb z vojaškimi častmi.
Pogreb Radka Poliča bo organiziran v skladu s Pravili službe v Slovenski vojski. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Pogreb Radka Poliča bo organiziran v skladu s Pravili službe v Slovenski vojski. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
STA, V. U.
23. 9. 2022 | 16:51
23. 9. 2022 | 16:53
1:36

Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji odločila, da bodo za preminulega Radka Poliča organizirali pogreb z vojaškimi častmi. Eden največjih slovenskih in filmskih igralcev je v starosti 80 let umrl 15. septembra.

Igralec z vzdevkom Rac je zaigral je v več kot stotih gledaliških predstavah in prav toliko filmih in radijskih igrah. Uveljavil se je kot karizmatičen igralec z izjemnim občutkom za oblikovanje večkrat protislovne človeške usode.

image_alt
Slovo morjeplovca razburkanih filmskih in gledaliških oceanov

Leta 2002 je prejel Borštnikov prstan. Ko je leta 2007 prejel še Prešernovo nagrado za življenjsko delo, je dejal, da ga njegovo igralsko ustvarjanja spominja na peskovnik, v katerem išče košček resnice, sicer pa gre, kot je dejal, za večno »prepletanje grozljivega užitka in peklenskih muk«, nadarjenost obsega le 10 do 15 odstotkov ustvarjanja vloge, vse ostalo je »težko garanje«.

Pogreb pokojnika bo organiziran v skladu s Pravili službe v Slovenski vojski, so še sporočili z Urada vlade za komuniciranje.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine