Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Oder

Ocenjujemo: Menjalni tečaj kulture

Projekt temelji na avtoričinem raziskovanju družinske medkulturne zgodovine ter prepletanja različnih kulturnih vplivov v njej.
Menjalni tečaj kulture je elegantno zasnovan in idejno ter vsebinsko poln in izčiščen projekt. FOTO: promocijsko gradivo
Menjalni tečaj kulture je elegantno zasnovan in idejno ter vsebinsko poln in izčiščen projekt. FOTO: promocijsko gradivo
Anja Radaljac
24. 8. 2021 | 11:03
25. 8. 2021 | 09:58
4:18

V nadaljevanju preberite:


Menjalni tečaj kulture je interaktivna performativna instalacija, ki jo ob vsaki ponovitvi tvori novih deset ljudi – gledalstvo namreč v projektu aktivno sodeluje in soustvarja postavitev, ki je brez lastne participacije ne spremlja nihče. Projekt že s to zastavitvijo aludira, da vsak človek dopolnjuje kontekst, v katerem je, in nanj tudi vpliva.

Z vključitvijo občinstva v lastni organizem – med drugim je povabljeno tudi k menjavi evra za libanonski bankovec – nakazuje, kako so intimne (družinske) zgodbe lahko tudi predmet širše družbe, zlasti kadar se v njih zgostijo pomembni politični dogodki (begunstvo, pričevanje vojni, spolnemu nasilju …).

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine