Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Knjiga

Moški geniji, stereotipni Balkanci in odslužene vdove

Medvojno obdobje že stoletje vnema pisateljsko domišljijo, ko išče odgovore na vprašanje zla, ki je prišlo z drugo svetovno vojno.
Veter z vzhoda Toneta Partljiča portretira družbeno dogajanje v Mariboru v zgodnjih 30. letih 20. stoletja. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Veter z vzhoda Toneta Partljiča portretira družbeno dogajanje v Mariboru v zgodnjih 30. letih 20. stoletja. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
30. 5. 2023 | 06:00
30. 5. 2023 | 17:16
12:18

V nadaljevanju preberite:

Družbeno relevantna literatura je danes predvsem medij za zapisovanje pozabljenih, spregledanih in načrtno udušenih zgodb. Slovenski pisatelji različnih generacij se medtem še naprej radi vračajo v varno zavetje dominantne, prevladujoče zgodbe, ne glede na to, ali ustvarjajo z zgodovinskimi ali sodobnimi temami.

Tone Partljič se tradiciji pridružuje z romanom Veter z vzhoda, v katerem portretira družbeno dogajanje v Mariboru v zgodnjih 30. letih 20. stoletja, ki jih zaznamujejo fašistični požig Narodnega doma v Trstu, smrt generala Maistra, atentat nacistov na avstrijskega kanclerja in atentat na jugoslovanskega kralja Aleksandra v Marseillu.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine