Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Big Foot Mama

Cvetličarna, Ljubljana. Koncert nocoj ob 21. uri.
Big Foot Mama. FOTO: Primož Lukežič
Big Foot Mama. FOTO: Primož Lukežič
Z. M.
25. 10. 2018 | 06:00
1:44
Ena vodilnih domačih rockovskih zasedb Big Foot Mama bo danes in jutri zvečer ob 21. uri nastopila na odru ljubljanskega kluba Cvetličarna, kjer bo predstavila svoj novi, osmi studijski album, Plameni v raju. Zasedba, v kateri so Grega Skočir, Alen Steržaj, Zoran Čalić, Jože Habula in Daniel Gregorič, je še vedno močno motivirana, zato so člani tudi napisali 13 novih skladb o intimnih zgodbah posameznika z vsemi vzponi in padci na njegovi življenjski poti.

V več kot 25 letih delovanja in osmimi studijskimi albumi s številnimi uspešnicami, kot so Led s severa, Črn tulipan, Vrn' se k men', Tattoo, Nism več s tabo, Oklep in mnoge druge, so postali skupina, katere glasba je močno zaznamovala radijske valove. Imeli so tudi zanimivo sodelovanje z Lojzetom Slakom. To je zasedba, ki razprodaja različna prizorišča.


Svojo 15-letnico so zaznamovali z edinstvenim spektaklom na Gospodarskem razstavišču, kjer so glasbeni kolegi priredili njihove pesmi. Ob 25-letnici so oktobra 2015 razprodali Stožice, kjer se je tega dogodka udeležilo kar osem tisoč ljudi. Prvi album Nova pravila so izdali leta 1995, besedila pa so skozi leta segala od mladostniškega odpadništva do s seksualnostjo prepojenih besedil ter življenjskih zgodb sodobnega človeka, vedno prežetih z značilnim ljubljanskim uličnim slengom.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine