Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

TV namigi: 991, Citarum, Poljub za lahko noč ...

Na Fox se vrača serija o policistih, reševalcih, gasilcih, na TVS prihaja dokumentarec o najbolj onesnaženi reki na svetu, na Kinu pa za zabavo priporočamo Geeno Davis. O okolju tudi v oddaji Preverjeno.
911 Foto Fox
911 Foto Fox
M. K., Vikend
6. 11. 2018 | 00:00
3:52

Torek, 6. novembra


911: Fox ob 22.00 (Premiera)



9-1-1. ZDA, 2018. 2. sezona. 1/8. Igrajo: Angela Bassett, Peter Krause, Jennifer Love Hewitt, Oliver Stark. TV-serija. 45 minut.

Ryan Murphy in Brad Falchuk, avtorja, ki ju že poznamo po serijah Glee in Ameriška grozljivka, sta skupaj s Timom Minearom na male zaslone prinesla serijo o tistih, ki se prvi znajdejo na kraju nesreče ali zločina: policistih, reševalcih, gasilcih ... Od šokantnih prizorov, ki jih videvajo vsak dan, prek življenjsko pomembnih odločitev, ki jih sprejemajo, do njihovega osebnega življenja.

Druga sezona se začne na najbolj vroč dan v letu in naše junake pričaka prometna nesreča kombija s turisti, nezgoda v mehanični delavnici, vojaški veteran z bombo in ponesrečena videopotegavščina. In kot da to ni dovolj, zvečer udari še potres ... 

Tim Minear sicer pravi, da so tisti primeri, ki so videti najbolj neverjetni, navadno resnični. Pravi, da ideje dobi z ogledom videov na Youtubu.

Citarum, najbolj onesnažena reka na svetu: TVS 2 ob 20.05 (Premiera)



Green Warriors Indonesia: The World's Most Polluted River. Francija, 2018. Režija: Martin Boudot. Dokumentarna oddaja.
Indonezijska reka Citarum velja za enega najbolj onesnaženih vodotokov na svetu. Okoljsko in družbeno katastrofo povzroča predvsem modna industrija – v reko se izlivajo odplake kar 500 tekstilnih tovarn. Preiskovalni novinar raziskuje vzroke in posledice takega početja.
 

Preverjeno: Pop TV ob 22.00


Slovenija, 2018. Vodi: Alenka Arko. Aktualno-informativna oddaja.
Kaj čaka enoletnega otroka čez dobrih deset let? Samo še toliko naj bi imeli na voljo, če želimo preobrniti tok sprememb v okolju, ki vodijo v vedno hujše naravne katastrofe. V oddaji pa tudi o združevanju skrajno desnih strank v Evropi ter o skrajšanem delovnem času.
 

Poljub za lahko noč: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

The Long Kiss Goodnight. ZDA, 1996. Režija: Renny Harlin. Igrajo: Geena Davis, Samuel L. Jackson, Craig Bierko. Akcijska kriminalka. 120 min.
Samantha (Geena Davis) živi čisto navadno življenje učiteljice in mame. Le včasih se ji pred očmi za hip pojavijo podobe, ki jih ne zna postaviti v noben okvir. Nekoč pa med rezanjem zelenjave prikaže veliko spretnost v metanju nožev. Da bi nemiru naredila konec, najame zasebnega detektiva Mitcha Hennesseyja (Samuel L. Jackson), naj pobrska po preteklosti. In Mitch odkrije, da je bila Samantha včasih profesionalna morilka v službi vlade.

Eksplozije, hiter tempo, smešni dialogi in odlična Jacksonova igra so vrline filma. Film, ki si ga z veseljem ogledaš, a že naslednji dan pozabiš vsebino. Morda v spominu ostane le kaka od duhovitih enovrstičnic. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine