Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Trenutno pomanjkanje delavcev je priložnost za višje plače

Pandemija je spremenila pogled na službo in delodajalce. Če kolektivi niso homogeni in delovno okolje ni optimalno, ljudje razmišljajo o novih priložnostih.
Kadrovski strokovnjaki razlagajo, da je zdaj pogosto iskalec zaposlitve tisti, ki ima možnost izbire delodajalca, in ne obratno. FOTO: Blažž Samec/Delo
Kadrovski strokovnjaki razlagajo, da je zdaj pogosto iskalec zaposlitve tisti, ki ima možnost izbire delodajalca, in ne obratno. FOTO: Blažž Samec/Delo
10. 1. 2022 | 05:00
10. 1. 2022 | 07:56
8:23

V nadaljevanju preberite:

V zadnjem obdobju zaposleni delodajalce soočajo s konkurenčnimi ponudbami za zaposlitev. Delavci slednje uporabijo za pogajanje o višji plači pri obstoječem delodajalcu, čeprav ni nujno, da si nove zaposlitve sploh želijo. Kot pojasnjujejo kadrovski strokovnjaki, se to nenehno dogaja, zaradi velikega pomanjkanja kadra pa se je v zadnjem letu vendarle okrepila pogajalska moč zaposlenih. Ti se v trenutnih razmerah zavedajo, da jih podjetja potrebujejo, delodajalci pa že čutijo pritisk za zvišanje plač.

Kako aktualne razmere komentirajo kadrovski strokovnjaki in kako trg dela dojemajo iskalci zaposlitve? Zakaj smo v času pandemije začeli drugače gledati na svoje službe in katere so potencialne rešitve za pereče pomanjkanje delovne sile? Se nam obetajo spremembe?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine