Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

V Pivovarni Laško Union bo 18 presežnih delavcev

Heineken, lastnik Pivovarne Laško Union, je napovedal selitev proizvodnje Uniona v Laško.
Prestolnica bo najpozneje do januarja 2022 ostala brez proizvodnje svojega daleč najprepoznavnejšega piva.  FOTO: Jure Eržen/Delo
Prestolnica bo najpozneje do januarja 2022 ostala brez proizvodnje svojega daleč najprepoznavnejšega piva.  FOTO: Jure Eržen/Delo
V. U.
26. 10. 2021 | 15:33
26. 10. 2021 | 15:33
2:48

Prve ljubljanske pivovarne so nastale v srednjem veku, v 21. stoletju pa bo prestolnica, kaže, ostala brez proizvodnje svojega daleč najprepoznavnejšega piva. Kot poroča RTV Slovenija, so v nizozemskem Heinekenu, ki je dobrih pet let lastnik Pivovarne Laško Union, odločili, da varjenje piva Union prenesejo na lokacijo v Laško.

Kot smo pisali, so ugibanja o selitvi v Laško in morebitnih odpuščanjih v pivovarni v preteklosti zanikali. 

image_alt
Bodo pivo Union točili v Laškem?

Kot še poroča RTVS, bodo blagovne znamke kljub selitvi ohranili, v odgovorih na vprašanje glede zaposlenih pa so zelo previdni. Proizvodnja piv Union v Laškem naj bi se začela najpozneje januarja 2022, na zdajšnjem mestu nasproti Tivolija pa naj bi ostajali dejavnosti polnjenja in logistike, upravne in korporativne funkcije, enako muzej in Pivnica Union.

Na spletni strani Pivovarne Laško Union so sicer zapisali, da je odločitev o selitvi posledica preventivne neodvisne varnostne ocene 35 let starega hladilnega sistema v Pivovarni Union, ki je pokazala, da ta ni več primeren za obratovanje in bi v prihodnje lahko predstavljal pomembno varnostno tveganje. Investicija v posodobitev naj bi stala približno šest milijonov evrov, strokovne službe Pivovarne Laško Union pa so ocenile, da bi bila nerentabilna.

FOTO: Mavric Pivk/Delo
FOTO: Mavric Pivk/Delo

Ostaja proizvodnja brezalkoholnih pijač

Proizvodnja brezalkoholnih pijač (med njimi Sola) in vode Zala (na lokaciji v Ljubljani so štiri vodne vrtine) bo sodeč po napovedih ostala v prestolnici. Obljubljajo tudi center inovacij in manjšo mestno pivovarno, ki naj bi služila kot središče za razvoj, testiranje in degustacijo novih piv Union in bi poskušala nadgraditi doživetje Union Experience, ki ostaja na tej lokaciji.

Kaj bo z zaposlenimi v Ljubljani, je še neznanka. »Vpliv prenosa dela proizvodnje na zaposlene še ni natančno določen. Kot vedno doslej, bomo v Pivovarni Laško Union zagotovili, da bodo zaposleni, ki bodo to spremembo občutili, obravnavani s potrebnim spoštovanjem,« so za portal MMC povedali v Pivovarni Laško Union. 

V Pivovarni Laško Union je trenutno zaposlenih 567 ljudi. Na Lokaciji v Ljubljani deluje 145 zaposlenih, od tega jih 18 deluje pri varjenju infermentaciji piva. »Za vsakim se bomo pogovorili individualno, možnost je več. Od odpravnin do prezaposlitve, zgodnje upokojtve in podobno,« so povedali v izjavi za medije.

FOTO: Mavric Pivk/Delo
FOTO: Mavric Pivk/Delo

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine