Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Netflix načrtuje ponudbo videoiger

Ponudnik pretočnih videovsebin išče nove načine, kako povečati krog uporabnikov.
Netflix je v prvem četrtletju letos dobili 3,9 milijona novih naročnikov, kar je precej manj kot v istem obdobju lani, ko so jih dobili 15,7 milijona.<br />
FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
Netflix je v prvem četrtletju letos dobili 3,9 milijona novih naročnikov, kar je precej manj kot v istem obdobju lani, ko so jih dobili 15,7 milijona.<br /> FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
D. Vi.
17. 7. 2021 | 12:00
1:43
Ponudnik spletnih pretočnih vsebin Netflix načrtuje vstop na trg videoiger, s čimer želi pridobiti nove naročnike. Za vodenje tega podviga je podjetje že najelo nekdanjega podpredsednika Facebooka in vodjo oddelka za mobilne igre pri družbi Electronic Arts Mika Verduja.

Netflix, ki na svoji platformi omogoča ogled televizijskih oddaj, filmov in dokumentarcev, naj bi svojim uporabnikom začel ponujati videoigre leta 2022.

Igre naj bi bile prikazane kot nova programska zvrst, podobno kot so to dokumentarni filmi. Za zdaj ne načrtujejo, da bi dostop do nove vsebine dodatno zaračunavali.

Netflix je Verduja imenoval za podpredsednika razvoja iger. Podjetje bo v prihodnjih mesecih ustanovilo svojo ekipo za razvoj iger, zato je na svoji spletni strani že začelo oglaševati delovna mesta, povezana z novim projektom.

Verdu je bil pred tem podpredsednik Facebooka. Sodeloval je tudi pri razvoju iger za pametne telefone pri založniku Electronic Arts.

Pri Netflixu že nekaj časa iščejo načine, kako pritegniti nove uporabnike, potem ko so v prvem četrtletju letos zaznali večji padec števila novih naročnikov. Aprila so sporočili, da so od januarja do marca letos dobili 3,9 milijona novih naročnikov, kar je precej manj kot v istem obdobju lani, ko so jih dobili 15,7 milijona.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine