Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Madžari razkrili kupnino za SKB

Iz prevzemne ponudbe je mogoče izračunati, da so za SKB banko odšteli 323 milijonov evrov.
FOTO: Maja Grgič
FOTO: Maja Grgič
16. 1. 2020 | 11:09
16. 1. 2020 | 12:08
1:59
Ljubljana – Madžarska OTP banka, ki je lani od francoske skupine Société Générale kupila 99,73 odstotka SKB banke, je danes v Delu objavila prevzemno ponudbo za odkup preostalih delnic banke iz Ljubljane. Za delnico ponuja 25,54 evra, iz česar je mogoče izračunati, da bo v prevzemu za slovensko banko skupaj plačala 323 milijonov evrov.

SKB banka ter družbi SKB Leasing in SKB Leasing Select so del skupine OTP postale sredi decembra. Ker je OTP takrat v SKB dosegla prevzemni prag, se ta ponudba šteje za obvezno. Njena veljavnost traja od 17. januarja do 13. februarja.



V OTP so po vstopu v četrto največjo banko v Sloveniji z nekaj več kot osemodstotnim deležem po bilančni vsoti napovedali, da načrtujejo nadaljnjo širitev na slovenskem trgu. Rasti želijo tako organsko kot s prevzemi, njihov cilj pa je pridobiti 25- do 30-odstotni tržni delež.

Sandor Csanyi FOTO: Roman Šipić/Delo
Sandor Csanyi FOTO: Roman Šipić/Delo

OTP se je potegovala tudi za nakup Abanke, a so ponudili približno desetino manj kot Nova KBM, ki bo za banko odštela 440 milijonov evrov. Prvi mož madžarske OTP banke Sándor Csányi je v pogovoru za Delo glede morebitnega nakupa združene NKBM in Abanke povedal: »Ta v tem trenutku ni naprodaj. Ko bo, bomo preučili situacijo, ceno in druge možnosti. O tem se bomo odločali, ko bo ta možnost na mizi.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine