Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Karavanke: Dars je izbral ponudnike za pogajanja

Na odločitev je še mogoča pritožba.
Na Darsu odločitve vsebinsko ne komentirajo, dokler niso z njo seznanjeni vsi ponudniki. FOTO: Leon Vidic/Delo
Na Darsu odločitve vsebinsko ne komentirajo, dokler niso z njo seznanjeni vsi ponudniki. FOTO: Leon Vidic/Delo
N. G.
18. 9. 2019 | 12:53
18. 9. 2019 | 13:23
1:43
Uprava Darsa je danes sprejela odločitev o tem, s katerimi od petih ponudnikov bo izvedla pogajanja v postopku oddaje javnega naročila za izgradnjo druge cevi predora Karavanke, so za Slovensko tiskovno agencijo povedali v družbi. Odločitve, na katero so sicer možne pritožbe, vsebinsko ne komentirajo, dokler niso z njo seznanjeni vsi ponudniki.

Ponudbe so oddali turški Cengiz, ki je dela ocenil na 99,6 milijona evrov, grški JP Avax (115 milijonov evrov), Kolektor CPG v skupnem nastopu z Rikom in turškim Yapi Merkezijem (121 milijonov evrov), podjetje Implenia Österreich v konzorciju z Implenia Švica in CGP Novo mesto (121 milijonov evrov) in Gorenjska gradbena družba s češkim Metrostavom (122,2 milijona evrov).

Pri izboru izvajalca za gradnjo druge cevi predora Karavanke vidimo luč na koncu predora, je ta mesec na seji parlamentarne komisije za nadzor javnih financ dejal predsednik uprave Darsa Tomaž Vidic. Če bodo v prihodnjih postopkih še pritožbe, ki jih pričakujejo, bodo izvajalca pravnomočno izbrali najkasneje v začetku prihodnjega leta, je dodal.

Če pritožbe morebiti le ne bi bilo, bodo čim prej stekla pogajanja, uprava Darsa pa bo po koncu pogajanj sprejela izvajalca, ki ga mora nato potrditi še nadzorni svet.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine