Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Država objavila prevzemno ponudbo za Terme Olimia

Država v prevzemu za delnico Term Olimia ponuja 27,50 evra.
Državni lastniki že imajo skoraj 78 odstotkov družbe. FOTO: Špela Kuralt/Delo
Državni lastniki že imajo skoraj 78 odstotkov družbe. FOTO: Špela Kuralt/Delo
9. 4. 2021 | 06:00
9. 4. 2021 | 14:06
1:28
Slovenski državni holding (SDH) je v imenu državnih lastnikov objavil prevzemno ponudbo za Terme Olimie, v kateri za delnico ponuja 27,50 evra, izhaja iz danes objavljene prevzemne ponudbe. To so morali državni lastniki dati, potem ko je država pred kratkim od Nove KBM odkupila petino te turistične družbe.

image_alt
Država povečala delež v Termah Olimia


Država ima skupaj s SDH, Kapitalsko družbo, Slovenskimi železnicami in Družbo za upravljanje terjatev bank že v lasti skoraj 78-odstotni delež. Prevzemna ponudba se torej nanaša na preostalih 158.006 delnic. Če bodo vsi preostali delničarji ponudbo sprejeli, bo država za to odštela 4,3 milijona evrov. Skupaj z nakupom deleža mariborske banke bo državo podržavljenje Term Olimia torej stalo 8,3 milijona evrov.

Podržavljenje term iz Podčetrtka je del turistične strategije, ki je nastala na gospodarskem ministrstvu Zdravka Počivalška in ki predvideva oblikovanje državnega turističnega holdinga. Vanj naj bi poleg Olimij vključili še Savo Turizem, Istrabenz Turizem, Adrio Ankaran, Thermano, Unitur in Hit Alpineo.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine