Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Banke: upokojenci naj nas obiščejo le v nujnem primeru

V Združenju bank upokojencem svetujejo, kako naj v času epidemije organizirajo svoje bančno poslovanje na daljavo ali prek pooblaščencev.
Banke upokojencem svetujejo, kako naj varno opravljajo svoje bančne posle. Foto Leon Vidic/delo
Banke upokojencem svetujejo, kako naj varno opravljajo svoje bančne posle. Foto Leon Vidic/delo
M. J.
27. 10. 2020 | 16:10
27. 10. 2020 | 16:18
2:05
Ljubljana - Banke in hranilnice pozivajo upokojence, da obiščejo njhove poslovalnice v petek, 30. oktobra, ko bodo na račune nakazane pokojnine, le v nujnem primeru. Ob vnovičnih razmerah epidemije koronavirusa je tako ravnanje namenjeno zaščiti  strank in zaposlenih, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.

Ob tem upokojencem, ki imajo bančno kartico, svetujejo, da namesto v poslovalnici, opravijo dvig na bankomatu, saj se bodo na tak način izognili nepotrebnim stikom z ljudmi. Med nasveti so še poslovanje brez gotovine, upokojenci, ki uporabljajo spletno ali mobilno banko, lahko opravijo bančne posle na daljavo. Upokojencem priporočajo, da se izogibajo plačilom v gotovini, na prodajnih mestih pa naj plačujejo s kartico, v izogib nepotrebnim stikom je še posebej priporočena uporaba brezstičnih kartic ali mobilnih telefonov.

Upokojencem tudi sporočajo, da lahko pooblaščenci na računu namesto njih plačajo položnice prek digitalnih poti in jm naročijo potrebščine preko spletnih trgovin. Tako jim ni treba priti v bančno poslovalnico in se lahko izognejo poslovanju z gotovino. Pooblaščeni lahko namesto njih na bankomatih dvigajo gotovino, ki jo nujno potrebujejo.

Obisk poslovalnice v petek svetujejo samo v skrajnem primeru. Upokojenci, ki ne uporabljajo bančne kartice, lahko uredijo dvig pokojnine preko svoje pooblaščene osebe. Če je obisk bančne poslovalnice neizogiben, pa ljudem svetujejo, da upoštevajo vse preventivne higienske in varstvene ukrepe ter navodila poslovalnic. Vstop v poslovalnice je mogoč posamično glede na število bančnih okenc, ki so prosta.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine