Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Adria Airways o finančnem stanju, združevanju letov, zamudah …

V Evropi je preveč letalskih družb.
Letališče Jožžeta Pučnika Ljubljana,Adria Airways,Airbus A-319 FOTO Roman ŠŠipić/Delo
Letališče Jožžeta Pučnika Ljubljana,Adria Airways,Airbus A-319 FOTO Roman ŠŠipić/Delo
18. 10. 2018 | 14:26
18. 10. 2018 | 15:47
2:31
Ljubljana – »Povsem razumemo in sprejemamo razprave o nepravilnostih pri izvedbi poletov, ne pa tudi, da se jih povezuje z našim finančnim stanjem,« so sporočili z Adrie Airways. Ta letalski prevoznik se v zadnjem obdobju sooča z zamudami, združevanjem letov in najemanjem podizvajalcev. Adria je prizadetim potnikom plačala več sto tisoč evrov odškodnin.

 


Preberite tudi: Ni prostora za majhne


Adria pravi, da jim ne grozi prizemljitev


Portal Siol je pisal, da Adrii grozi prizemljitev flote zaradi finančnih težav. Da bodo tudi letos poslovali z izgubo, je v intervjuju za Delo napovedal Holger Kowarsch.


Adria pojasnjuje


»Želimo pojasniti, da finančno stanje ne vpliva in ni razlog za zamude ali odpovedi. Vsi postopki nadzora Javne agencija za civilno letalstvo so predpisani z veljavno zakonodajo in agencija je tako dolžna redno ocenjevati finančno stanje letalskih prevoznikov glede izpolnjevanja pogojev za operativno licenco,« sporoča Adria.
 

Kaj je razlog za težave potnikom


»Glavni vzrok za nepravilnosti v izvedbi operacij je v stanju evropskega zračnega prometa. Ne samo v Sloveniji, tudi v Evropi in na vsem svetu se letalska industrija sooča z občutno prenasičenostjo zračnega prostora in letališke infrastrukture. Zamujenih letov v EU v 2018 je za 150 odstotkov več kot lani. Samo avgusta letos je bilo z zamudo opravljenih kar 56 odstotkov letov. Zamude Adria Airways so globoko pod povprečjem EU, pa vendar si tega še vedno ne moremo šteti v korist, saj povzroči vsaka nepravilnost prevozniku škodo,« še pravijo v Adrii. O težavah slovenskega prevoznika smo prvič pisali julija: Leti z Adrio Airways postajajo prava loterija.


Se je selekcija letalskih družb začela?


Ciprski nizkocenovnik Cobalt Air, ki je pred dvema letoma nadomestil propadlega državnega letalskega prevoznika Cyprus Airways, je brez opozoril prekinil poslovanje. Potnike so pozvali, naj ne hodijo na letališče, za povrnitev stroškov pa so jih napotili na potovalne agencije in ponudnike kreditnih kartic, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine