Torek
, 16. julij 2024
Delo home
Neomejen dostop | že od 9,99€
Delo home
Novice
Gospodarstvo
Delov poslovni center
Šport
Kultura
Mnenja
Magazin
Sobotna priloga
Nedelo
D podkasti
Tiskane izdaje
Prijava
Rubrike
Podkasti
E-novice
Naročnine
Novice
Slovenija
Evropa izbira
EU 20 let
Lokalno
Svet
Znanoteh
Okolje
Črna kronika
Gospodarstvo
Novice
Like
Next
Kariera
Avstrijska Koroška
Delov poslovni center
Energetika 2024
Kapitalski trgi 2024
Podjetniške zvezde 2024
Zdravje 2024
Izvozniki 2024
Mobilnost 2024
Šport 2024
Gradbeništvo 2024
Šport
Nogomet
Euro 2024
Košarka
Zimski športi
Kolesarstvo
Tenis
Rokomet
Drugi športi
Šport zasebno
Športne stave
Kultura
Glasba
Film & TV
Oder
Knjiga
Ocene
Vizualna umetnost
Kresnik
Mnenja
Komentarji
Kolumne
Gostujoče pero
Pisma bralcev
Od srede do srede
Magazin
Svet so ljudje
Zanimivosti
Potovanja
Avtomobilno
Dobro jutro
Generacija+
Sobotna priloga
Nedelo
D podkasti
Tiskane izdaje
Dober dan!
Hitre povezave
Moje naročnine
Naročila
Magazin
|
Zanimivosti
Intervju
Sanja Lončar: Slovenci živimo v raju, o katerem Američani samo sanjajo
Sanja Lončar je podala nekaj smernic, kako se obvarovati pred virusnimi okužbami, ter podelila nekaj nasvetov glede zdravega življenja in samooskrbe.
Novice
|
Slovenija
Kmetijska in živilska podjetja
Živilska industrija si želi kakovostne in konkurenčne domače surovine
Povpraševanje po lokalni hrani med slovenskimi potrošniki narašča tudi po zaslugi uvedbe sheme Izbrana kakovost Slovenija in njeni promociji.
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Namigi za kuhanje s česnom, ki bi jih odobrili tudi najboljši chefi
Ključna sestavina neštetih jedi lahko obrok ponese v višave ali pa ga skorajda pokvari. Na kaj moramo biti pozorni, ko kupujemo in uporabljamo česen?
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Gregor Jager: iz domače babičine kuhinje do najvišje kulinarike
Jesen ponuja ogromno priložnosti, da tudi domače krožnike popestrimo z lokalnimi in sezonskimi dobrotami.
Novice
|
Slovenija
Lokalno pridelana hrana
Kupujemo slovensko in lokalno, a najbolj zaupamo stiku s kmetom
Slovenski potrošnik največ povprašuje po slovenskem mesu in mleku in po domačih mesnih ter mlečnih izdelkih. Ekološki trg je še precej neraziskan.
Novice
|
Slovenija
Intervju
Anton Komat: Znanost je napredovala do točke, da ni več zdravega človeka
Anton Komat je z nami podelil nekaj opažanj v zvezi s prehransko varnostjo in pojasnil, zakaj je lokalno pridelana hrana za vsak narod bistvenega pomena.
Magazin
|
Zanimivosti
Nasveti
7 lokalnih živil, ki jih moramo pogosteje jesti, ko nastopi mraz
S prihodom jeseni postaja hrana vse bolj udobna, topla in domača.
Novice
|
Slovenija
Idealna rešitev bi bile zadruge
Šole in vrtci bi več lokalne hrane, a ponudbe je malo, cene pa visoke
Večina šol okoli tri četrtine sadja in zelenjave kupi iz lokalne pridelave ter za okoli desetino ekoloških živil.
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Janez Bogataj: Slovenci hlastamo za nekimi globalnimi neumnostmi
Slovencem manjka poguma, da bi bolj samozavestno predstavljali svojo identiteto. Tudi skozi bogato gastronomijo, ki je sestavni del naše dediščine.
Magazin
|
Zanimivosti
Nasveti
7 lokalnih živil, ki jih moramo pogosteje jesti, ko nastopi mraz
S prihodom jeseni postaja hrana vse bolj udobna, topla in domača.
Novice
|
Slovenija
Idealna rešitev bi bile zadruge
Šole in vrtci bi več lokalne hrane, a ponudbe je malo, cene pa visoke
Večina šol okoli tri četrtine sadja in zelenjave kupi iz lokalne pridelave ter za okoli desetino ekoloških živil.
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Janez Bogataj: Slovenci hlastamo za nekimi globalnimi neumnostmi
Slovencem manjka poguma, da bi bolj samozavestno predstavljali svojo identiteto. Tudi skozi bogato gastronomijo, ki je sestavni del naše dediščine.
Magazin
|
Zanimivosti
Legendarna Marija Merljak svetuje
Vse to je treba upoštevati pri snovanju ozimnice
Oktober gre h koncu, v zraku je zima. In z njo vred ozimnica, saj je vsekakor dobro imeti v shrambi (ali vsaj v kaki večji omari) kakšen priročen shranek.
Magazin
|
Zanimivosti
Recepti
5 slovenskih jedi, ki jih res morate znati pripraviti
Ali znate skuhati zares dobre štruklje? Kaj pa joto in koruzne žgance? Vse to so slovenske dobrote, ki pogrejejo tako dušo kot želodec.
Novice
|
Slovenija
Prehrana
Največ hrane na naših krožnikih je iz Hrvaške, Madžarske in Avstrije
Če bi kupovali domačo hrano, bi se samooskrba povečala in cene znižale. Samooskrbni smo le pri kravjem mleku, govedini in perutnini.
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
"Zaradi uživanja kruha ima vsak drugi Slovenec glivice"
Erika Brajnik je naturopatinja, ki je prepričana, da je hrana vir zdravja. V pogovoru je z nami delila nekaj napotkov za zdravo življenje.
Novice
|
Slovenija
Vredno branja
Samooskrba z zelenjavo v Sloveniji še vedno povprečna
Ste vedeli, da je samooskrba z zelenjavo v Sloveniji manj kot 50-odstotna? Kaj lahko sami naredimo, da bo večja?
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Rešite kviz: spoznajte slovensko kulinariko
Preizkusite svoje znanje o kulinaričnih posebnostih naše dežele in hkrati spoznajte, zakaj vsak vaš nakup šteje.
Novice
|
Slovenija
Vredno branja
Roman Žveglič: Država dobi več denarja iz davka na kruh kot kmet za pšenico
Predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, ki se tudi sam ukvarja s kmetovanjem, nam je razkril izzive, s katerimi se spopada slovensko kmetijstvo.
Novice
|
Slovenija
Prehrana
Pot do bolj trajnostne preskrbe s hrano
S povečanjem rastlinske pridelave za prehrano ljudi, ekološkega kmetovanja in ozaveščanje potrošnikov do dovolj dobre hrane za vse.
Novice
|
Okolje
Ekološko kmetijstvo
Na najožjih vodovarstvenih območjih bi morali kmetovati ekološko
Država za takšne pozive nima posluha. Prav tako namenja premalo denarja za učinkovito promocijo ekoloških živil.
Novice
|
Okolje
Sadjarstvo
Pridelek jabolk bo za polovico manjši kot lani
V sekciji za sadjarstvo nasprotujejo evropski uredbi o zmanjšanju uporabe pesticidov, opozarjajo na zmanjšanje samooskrbe.
Novice
|
Okolje
Analiza trga
Na trg prihaja več slovenskih ekoloških živil
Prva analiza trga slovenskih ekoživil po več kot desetih letih kaže, da je trg vreden 58 milijonov evrov, letna rast prodaje pa je 15-odstotna.
Novice
|
Slovenija
Odnosi v prehranski verigi
Le s prijavami bo nepoštenih praks v verigi preskrbe s hrano manj
Kršitev je veliko več, kot jih odkrijejo. Razlog je, da žrtve zaradi bojazni pred povračilnimi ukrepi kršiteljev ne prijavljajo.
Novice
|
Okolje
Skupna kmetijska politika
Kmetijski strateški načrt v zaključni fazi usklajevanj
Kmetijsko ministrstvo čaka zadnje pripombe komisije in soglasje okoljskega ministrstva. Mladi kmetje so od strateškega načrta pričakovali več.
Novice
|
Okolje
Ustavitev izgube biotske pestrosti
Uničevanje narave ogroža prehransko varnost
15 odstotkov površin, kot so mejice in manjša vodna telesa, na kmetijo je minimum, ki omogoča stabilnost ekosistemskih storitev, opozarjajo raziskovalci.
Novice
|
Okolje
Prihodnost kmetijstva
Samopreskrba s hrano ali zdravo okolje – lahko imamo oboje
S pravo kombinacijo ukrepov bi lahko dosegli okoljske cilje in prehransko varnost.
Novice
|
Slovenija
Svetovni dan varnosti hrane
Varnejša hrana je pogoj za boljše zdravje
Krovna evropska zakonodaja je izboljšala obvladovanje prehranskih afer, slabost so velike razlike med državami pri njenem izvajanju.
Lokalno
|
Ljubljana in okolica
Samooskrba
Prvinski okus domače solate, jabolk in mleka
Ljubljanska občina s strategijo razvoja podeželja in urbanega kmetijstva za tekočo sedemletko.
Polet
Zdrava prehrana
Hrana pomeni zdravje. In pika
Kakšna naj bo prehrana za posamezna desetletja življenja. Če bi pri dvajsetih vedeli, kaj nas čaka pri šestdesetih.
Novice
|
Slovenija
Svetovni dan varnosti hrane
Varnejša hrana je pogoj za boljše zdravje
Krovna evropska zakonodaja je izboljšala obvladovanje prehranskih afer, slabost so velike razlike med državami pri njenem izvajanju.
Lokalno
|
Ljubljana in okolica
Samooskrba
Prvinski okus domače solate, jabolk in mleka
Ljubljanska občina s strategijo razvoja podeželja in urbanega kmetijstva za tekočo sedemletko.
Polet
Zdrava prehrana
Hrana pomeni zdravje. In pika
Kakšna naj bo prehrana za posamezna desetletja življenja. Če bi pri dvajsetih vedeli, kaj nas čaka pri šestdesetih.
Arhiv kategorije "Vsak nakup šteje"
Predstavitvene vsebine
Kultura
|
Knjiga
Vredno branja
Razpeta med skupnostjo in prepovedano strastjo
Roman Prestopki irske avtorice Louise Kennedy so osupljiv prvenec o ljubezni, identiteti in surovi realnosti življenja v Belfastu sredi 70. let.
Delov poslovni center
|
Mobilnost 2024
Vredno branja
VIDEO: Samo domišljija nas lahko omejuje pri napredku
S peto generacijo mobilnih komunikacij so se odprle neskončne možnosti za inovacije. Kako je to videti v praksi, smo preverili v laboratoriju INO.LAB.
Novice
|
Znanoteh
Prvorazredni telefon HONOR Magic6 Pro
Kako posneti najboljše fotografije pri šibki svetlobi
V sodobnem svetu, kjer se tehnologija nenehno izboljšuje, so pametni telefoni postali naša nepogrešljiva orodja za zajemanje pomembnih trenutkov.
Magazin
|
Avtomobilno
Vredno branja
»Veliki medved« prvič na voljo tudi kot zmogljiv priključni hibrid
Nova generacija modela Kodiaq je nasledila priljubljenega Škodinega »velikega medveda«, ki si je od leta 2016 prislužil več kot štirideset mednarodnih nagrad.
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Idealna ali napačna odločitev?
Med najučinkovitejšimi sistemi je IR-ogrevanje, ki je lahko optimalen za glavni način ogrevanja novogradenj in drugih dobro izoliranih objektov.
Kultura
|
Knjiga
Vredno branja
Pridružite se in uživajte v najboljših knjigah in člankih: samo za 1 EUR
Kako uspešno bo to poletje, je odvisno tudi od tega, koliko dobrih knjig in člankov boste prebrali. Izkoristite poletno ponudbo Dela in Mladinske knjige.
Kultura
|
Knjiga
Vredno branja
Odkrijte poletno ponudbo: vrhunsko poletno branje za samo 1 EUR
Poleti imamo končno malce več časa, da se lahko posvetimo svojim najljubšim knjigam, revijam in časopisom. Ste že izbrali svoje letošnje naslove?
Magazin
|
Zanimivosti
Kosilo
Tedenski jedilnik: vsak teden sveže ideje
Nikoli več vam ne bo zmanjkalo idej za kosilo. Vsak ponedeljek vas čaka jedilnik, ki bo popestril vaše kulinarično ustvarjanje.