Četrtek
, 21. november 2024
Delo home
Neomejen dostop | že od 9,99€
Delo home
Novice
Gospodarstvo
Delov poslovni center
Šport
Kultura
Mnenja
Magazin
Sobotna priloga
Nedelo
D podkasti
Tiskane izdaje
Prijava
Rubrike
Podkasti
E-novice
Naročnine
Novice
Slovenija
Evropa izbira
EU 20 let
Lokalno
Svet
Znanoteh
Okolje
Črna kronika
Gospodarstvo
Novice
Like
Next
Kariera
Avstrijska Koroška
Delov poslovni center
Energetika 2024
Kapitalski trgi 2024
Podjetniške zvezde 2024
Zdravje 2024
Izvozniki 2024
Mobilnost 2024
Šport 2024
Gradbeništvo 2024
Šport
Nogomet
Košarka
Zimski športi
Kolesarstvo
Vuelta 2024
Tenis
Rokomet
Drugi športi
Pariz 2024
Šport zasebno
Športne stave
Kultura
Glasba
Film & TV
Oder
Knjiga
Ocene
Vizualna umetnost
Kresnik
Mnenja
Komentarji
Kolumne
Gostujoče pero
Pisma bralcev
Od srede do srede
Magazin
Svet so ljudje
Zanimivosti
Potovanja
Avtomobilno
Dobro jutro
Generacija+
Sobotna priloga
Nedelo
D podkasti
Tiskane izdaje
English
Dober dan!
Hitre povezave
Moje naročnine
Naročila
Magazin
|
Zanimivosti
Intervju
Sanja Lončar: Slovenci živimo v raju, o katerem Američani samo sanjajo
Sanja Lončar je podala nekaj smernic, kako se obvarovati pred virusnimi okužbami, ter podelila nekaj nasvetov glede zdravega življenja in samooskrbe.
Novice
|
Slovenija
Kmetijska in živilska podjetja
Živilska industrija si želi kakovostne in konkurenčne domače surovine
Povpraševanje po lokalni hrani med slovenskimi potrošniki narašča tudi po zaslugi uvedbe sheme Izbrana kakovost Slovenija in njeni promociji.
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Namigi za kuhanje s česnom, ki bi jih odobrili tudi najboljši chefi
Ključna sestavina neštetih jedi lahko obrok ponese v višave ali pa ga skorajda pokvari. Na kaj moramo biti pozorni, ko kupujemo in uporabljamo česen?
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Gregor Jager: iz domače babičine kuhinje do najvišje kulinarike
Jesen ponuja ogromno priložnosti, da tudi domače krožnike popestrimo z lokalnimi in sezonskimi dobrotami.
Novice
|
Slovenija
Lokalno pridelana hrana
Kupujemo slovensko in lokalno, a najbolj zaupamo stiku s kmetom
Slovenski potrošnik največ povprašuje po slovenskem mesu in mleku in po domačih mesnih ter mlečnih izdelkih. Ekološki trg je še precej neraziskan.
Novice
|
Slovenija
Intervju
Anton Komat: Znanost je napredovala do točke, da ni več zdravega človeka
Anton Komat je z nami podelil nekaj opažanj v zvezi s prehransko varnostjo in pojasnil, zakaj je lokalno pridelana hrana za vsak narod bistvenega pomena.
Magazin
|
Zanimivosti
Nasveti
7 lokalnih živil, ki jih moramo pogosteje jesti, ko nastopi mraz
S prihodom jeseni postaja hrana vse bolj udobna, topla in domača.
Novice
|
Slovenija
Idealna rešitev bi bile zadruge
Šole in vrtci bi več lokalne hrane, a ponudbe je malo, cene pa visoke
Večina šol okoli tri četrtine sadja in zelenjave kupi iz lokalne pridelave ter za okoli desetino ekoloških živil.
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Janez Bogataj: Slovenci hlastamo za nekimi globalnimi neumnostmi
Slovencem manjka poguma, da bi bolj samozavestno predstavljali svojo identiteto. Tudi skozi bogato gastronomijo, ki je sestavni del naše dediščine.
Magazin
|
Zanimivosti
Nasveti
7 lokalnih živil, ki jih moramo pogosteje jesti, ko nastopi mraz
S prihodom jeseni postaja hrana vse bolj udobna, topla in domača.
Novice
|
Slovenija
Idealna rešitev bi bile zadruge
Šole in vrtci bi več lokalne hrane, a ponudbe je malo, cene pa visoke
Večina šol okoli tri četrtine sadja in zelenjave kupi iz lokalne pridelave ter za okoli desetino ekoloških živil.
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Janez Bogataj: Slovenci hlastamo za nekimi globalnimi neumnostmi
Slovencem manjka poguma, da bi bolj samozavestno predstavljali svojo identiteto. Tudi skozi bogato gastronomijo, ki je sestavni del naše dediščine.
Magazin
|
Zanimivosti
Legendarna Marija Merljak svetuje
Vse to je treba upoštevati pri snovanju ozimnice
Oktober gre h koncu, v zraku je zima. In z njo vred ozimnica, saj je vsekakor dobro imeti v shrambi (ali vsaj v kaki večji omari) kakšen priročen shranek.
Magazin
|
Zanimivosti
Recepti
5 slovenskih jedi, ki jih res morate znati pripraviti
Ali znate skuhati zares dobre štruklje? Kaj pa joto in koruzne žgance? Vse to so slovenske dobrote, ki pogrejejo tako dušo kot želodec.
Novice
|
Slovenija
Prehrana
Največ hrane na naših krožnikih je iz Hrvaške, Madžarske in Avstrije
Če bi kupovali domačo hrano, bi se samooskrba povečala in cene znižale. Samooskrbni smo le pri kravjem mleku, govedini in perutnini.
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
"Zaradi uživanja kruha ima vsak drugi Slovenec glivice"
Erika Brajnik je naturopatinja, ki je prepričana, da je hrana vir zdravja. V pogovoru je z nami delila nekaj napotkov za zdravo življenje.
Novice
|
Slovenija
Vredno branja
Samooskrba z zelenjavo v Sloveniji še vedno povprečna
Ste vedeli, da je samooskrba z zelenjavo v Sloveniji manj kot 50-odstotna? Kaj lahko sami naredimo, da bo večja?
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Rešite kviz: spoznajte slovensko kulinariko
Preizkusite svoje znanje o kulinaričnih posebnostih naše dežele in hkrati spoznajte, zakaj vsak vaš nakup šteje.
Novice
|
Slovenija
Vredno branja
Roman Žveglič: Država dobi več denarja iz davka na kruh kot kmet za pšenico
Predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, ki se tudi sam ukvarja s kmetovanjem, nam je razkril izzive, s katerimi se spopada slovensko kmetijstvo.
Novice
|
Slovenija
Prehrana
Pot do bolj trajnostne preskrbe s hrano
S povečanjem rastlinske pridelave za prehrano ljudi, ekološkega kmetovanja in ozaveščanje potrošnikov do dovolj dobre hrane za vse.
Novice
|
Okolje
Ekološko kmetijstvo
Na najožjih vodovarstvenih območjih bi morali kmetovati ekološko
Država za takšne pozive nima posluha. Prav tako namenja premalo denarja za učinkovito promocijo ekoloških živil.
Arhiv kategorije "Vsak nakup šteje"
Predstavitvene vsebine
Gospodarstvo
|
Novice
Vredno branja
Kako študij EMBA na IEDC – Poslovni šoli Bled oblikuje voditelje prihodnosti
»Kar sem se naučil danes, sem lahko že jutri uporabil,« je eden največjih komplimentov, ki jih na IEDC Poslovni šoli Bled dobijo od udeležencev študija EMBA.
Novice
|
Slovenija
Vredno branja
Cenejši energenti pri GEN-I
Družba GEN-I je v skrbi za svoje odjemalce za prihajajočo zimo napovedala znižanje cen elektrike in zemeljskega plina.
Magazin
|
Generacija+
Vredno branja
Pomen modrega kroga: naraščajoča grožnja za zdravje
Sladkorna bolezen je ena najpogostejših kroničnih nenalezljivih bolezni, ki se pojavlja vedno pogosteje.
Delov poslovni center
|
Gradbeništvo 2024
Vredno branja
Kdo je bil kriv za požar na strehi katedrale Notre Dame
Gradbeni sektor je pomembna panoga slovenskega gospodarstva. Vpliva na številna področja, med drugim tudi na zaposlovanje in naložbe.
Magazin
|
Generacija+
Vredno branja
Digitalno samostojni: več kot le priložnost za računalniška znanja
Zavarovalnica Generali v novembru nadaljuje izvajanje pobude "Digitalno samostojni«, s katero starejšim pomaga do boljše digitalne pismenosti.
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Spinalna stenoza: kako se izogniti nevarni operaciji hrbtenice
Ste se že kdaj srečali z bolečino v hrbtu, ki ni hotela izginiti? Vas morda muči občutek otrplosti ali mravljinčenja v nogah ali rokah?
Gospodarstvo
|
Novice
Vredno branja
Od navdušenja nad tehnologijo do uspešne podjetniške zgodbe
Amibit z lastnimi inovativnimi rešitvami odgovarja na naraščajoč trend digitalne transformacije v energetskem sektorju in urbanem okolju.
Gospodarstvo
|
Novice
Bilance niso finance (Kako do finančne varnosti, učinkovitosti in uspešnosti)
Razbijamo mite: kako resnično voditi finance podjetja
Ste podjetnik, ki skrbi za finance v podjetju? Če vas zanima, kako do finančne varnosti in uspešnosti, se prijavite na brezplačni webinar Bilance niso finance.
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Recept letošnjega decembra: slastni portugalski kolački
Povabiti prijatelje k nam domov je vedno lepo in prijetno doživetje.
Delov poslovni center
|
Mobilnost 2024
Vredno branja
Udobno upravljanje paketov s Pošto Slovenije – spoznajte aplikacijo MojaPošta
Pošta Slovenije je predstavila novo mobilno aplikacijo MojaPošta, ki uporabnikom na enostaven način omogoča pregled in upravljanje paketov v vsakem trenutku.
Magazin
|
Avtomobilno
Vredno branja
Odkrijte legende vozil 4x4: Jeep Gladiator in Wrangler
Ste pripravljeni na nepozabne izkušnje? Jeep Gladiator in Wrangler 4x4 sta zasnovana za vse, ki iščejo moč, vzdržljivost in neomejene možnosti.
Gospodarstvo
|
Avstrijska Koroška
Vredno branja
Zgled iz avstrijske Koroške: inovativne spremembe pri izobraževanju mladih
Trg dela se hitro spreminja zaradi razvoja naprednih tehnologij, kar vpliva tudi na iskanje specifičnih strokovnjakov v prihodnosti.