Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmaji suvereni, železarje uničil podaljšek

Po prvih polfinalnih tekmah AHL prednost SŽ Olimpije in Brunica.
Olimpijin kapetan Aleš Mušič je k zmagi prispeval gol in podajo. FOTO: Roman Šipić/Delo
Olimpijin kapetan Aleš Mušič je k zmagi prispeval gol in podajo. FOTO: Roman Šipić/Delo
1. 4. 2019 | 23:00
2. 4. 2019 | 09:29
4:54
Dolgo se je zdelo, da se bo za slovenski hokej polfinale alpske lige na tri zmage začel po najlepšem scenariju. SŽ Olimpija je doma prepričljivo odpravila Lustenau, SIJ Acroni Jesenice so do 59. minute vodile v Brunicu, nato pa v podaljšku ostale praznih rok. Naslednji polfinalni tekmi bosta jutri.

Gledalci so napolnili osrednjo tivolsko tribuno, a na petkovi polfinalni tekmi št. 3 gre pričakovati še več gneče in po daljšem času tudi odprtje prostora za gledalce na zahodni strani. Resda je po uvodu v polfinale kazalo, da bo sinočnji scenarij prav približal želje slovenske hokejske scene, da bi se v finalu alpske lige pomerili moštvi Olimpije in Jesenic. V tem primeru ni dvoma: tako Tivoli kot Podmežakla bi ponudila praznično podobo.

Toda oba trenerja, ljubljanski Jure Vnuk in jeseniški Marcel Rodman, nočeta prav ničesar prehitevati in tako kot v zadnjih dneh znanilcem prezgodnje evforije tesno zapirata vrata. Želita si predvsem zbranost svojih igralcev in postopno preskakovanje ovir.


Disciplinirano do prve zmage


To je bilo vidno že od uvodnih tivolskih minut, ko je bilo hitro jasno, kdo bo gospodar na ljubljanskem ledu. Tekme končnice namreč zahtevajo posebno raven odgovornosti, Olimpija je po tej plati začela zelo resno in si temu primerno tudi hitro priigrala pomembno prednost dveh golov. Obenem je tekmecu spretno in disciplinirano zapirala morebiten manevrski prostor, ko pa je na polovici tekme Gal Koren zabil še tretji gol, je občinstvo v dvorani že začelo slaviti vodstvo v seriji z 1:0. Resda so izkušeni Avstrijci s svojim prvim golom poslali opozorilo, da tekme še ni konec, a zmaji si niso dovolili nihanj v igri, zato so v zanesljivem slogu opravili uvodno polfinalno nalogo.

"Serija je zdaj krajša, igramo le na tri zmage (v četrtfinalu na štiri, op. p.), zato je bil že ta uvodni uspeh zelo pomemben. Jasno, še zdaleč ni konec naše poti k želenemu finalu, v sredo nas v Avstriji čaka težka tekma. Treba se bo ustrezno spočiti in seveda razmišljati le o zmagi. Res pa je, da smo zdaj lahko sproščeni, Lustenau je ob zaostanku 0:1 precej bolj obremenjen," je poudaril ljubljanski kapetan Aleš Mušič.

Jeseniški hokejisti so za uvod na Južnem Tirolskem po izjemnem boju izgubili. Brunicu je kot prepričljivo najboljšemu moštvu rednega dela pripadla vloga favorita, a železarji so tudi sinoči nadaljevali na visokih obratih zadnjih tednov. Dolgo je kazalo na njihov novi podvig, a zdaj ga bodo za izenačenje v seriji poskusili uprizoriti jutri v Podmežakli.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine