Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Olimpijin skok v polfinale AHL

Zmaji na Južnem Tirolskem le potrdili svojo premoč
Žigi Pešutu (levo) po vrnitvi v Tivoli pripada pomembna vloga med zmaji. FOTO Leon Vidic/Delo
Žigi Pešutu (levo) po vrnitvi v Tivoli pripada pomembna vloga med zmaji. FOTO Leon Vidic/Delo
28. 3. 2019 | 18:59
28. 3. 2019 | 22:41
2:33
Hokejisti SŽ Olimpije so v Rittnu izkoristili prvi zaključni plošček in se uvrstili med najboljša štiri moštva alpske lige. Tako so se pridružili Jeseničanom v polfinalu, slednji se bodo pomerili z Brunicom, vodilno zasedbo rednega dela, zmaji pa z zmagovalci jutrišnje 7. tekme četrtfinala med igralci Salzburga in Lustenaua.

Od prve tekme je bilo v tej dolgi četrtfinalni seriji na štiri zmage jasno, da imajo Ljubljančani več kakovosti kot tekmeci iz okolice Bolzana, vendar pa moštvu trenerja Jureta Vnuka dvakrat zapored na tujem zlepa ni šlo. Takrat niso dosegli niti enega gola, prejeli so jih kar devet, zato so se sinočnje naloge lotili zelo resno in odgovorno.

Na prizorišče so pripotovali dan pred tekmo, odločen uvod pa kronali z goloma za hitro vodstvo z 2:0. Tokrat zmaji ničesar niso hoteli prepuščati naključju, nikakor jih ni mikala možnost 7. tekme na domačem ledu, hoteli so namreč mir v svoji hiši in temeljito pripravo za polfinale, ki se bo začel v ponedeljek, 1. aprila. Olimpijina igra je bila v polju aktivnejša, gol priključka za gostitelje v 5. minuti zadnje tretjine pa je zmaje še pravočasno opozoril, da tekme še ni konec. Ko pa je v polno zadel izkušeni branilec Žiga Svete, je bilo le na dlani, da nove hladne prhe tukaj za zeleno-bele ne bo. Uresničili so cilj, ki so si ga začrtali pred sezono: uvrstitev med najboljše v alpski ligi. A zdaj je seveda jasno, da si želijo še korak več. Kar bodo skušali pokazati že ob polfinalnem ponedeljkovem uvodu na tivolskem ledu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine