Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmaji po loteriji do zmage v Avstriji

Hokejisti SŽ Olimpije so v gosteh po kazenskih strelih strli odpor igralcev moštva Graz 99ers. Uspešni so bili tudi Jeseničani v alpski ligi.
Hokejisti SŽ Olimpije so po hudem boju slavili zmago v Gradcu. FOTO: Črt Piksi/Delo
Hokejisti SŽ Olimpije so po hudem boju slavili zmago v Gradcu. FOTO: Črt Piksi/Delo
21. 10. 2022 | 21:53
21. 10. 2022 | 22:43
2:04

Hokejisti SŽ Olimpije se iz Gradca vračajo z novo zmago v ICEHL. Toda zanjo so se morali zelo potruditi, saj so šele po kazenskih strelih s 3:2 (0:0, 2:0, 0:2; 0:0) strli odpor igralcev moštva Graz 99ers.

Potem ko je uvodna tretjina minila brez zadetkov, so Ljubljančani v drugi dvakrat zadeli v polno. V 25. minuti je zeleno-bele popeljal v vodstvo Kristjan Čepon, že pet minut pozneje pa je na 2:0 povišal Kanadčan Joseph Garreffa. Zadnja tretjina je minila v znamenju gostiteljev, ki so v 53. minuti z golom Michaela Schiechla znižali izid na 1:2, dobri dve minuti pred koncem rednega dela pa je za izenačenje in veliko veselje 1234 gledalcev poskrbel Clemens Krainz.

Ker se rezultat v podaljšku ni spremenil, so o zmagovalcu v Merkurjevi ledni dvorani odločali kazenski streli, pri katerih je bil natančen zgolj Rok Kapel, ki je SŽ Olimpiji tako zagotovil pomembno zmago.

Naslednjo tekmo v razširjenem avstrijskem prvenstvu bodo Ljubljančani odigrali v nedeljo, ko bodo v dvorani Tivoli gostili igralce Pustertala.

Lestvico zagotavlja SofaScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine