Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmaji sklonjenih glav iz Tivolija

Hokejisti SŽ Olimpije so morali tokrat v ICEHL priznati premoč igralcem celovškega KAC.
Hokejisti SŽ Olimpije so morali tokrat priznati premoč igralcem celovškega KAC. FOTO: Leon Vidic/Delo
Hokejisti SŽ Olimpije so morali tokrat priznati premoč igralcem celovškega KAC. FOTO: Leon Vidic/Delo
25. 9. 2022 | 19:56
25. 9. 2022 | 20:20
1:36

Hokejisti SŽ Olimpije so doživeli še drugi letošnji poraz v ICEHL. Varovanci trenerja Mitje Šivica so morali danes v dvorani Tivoli pred 1500 gledalci z 2:4 (1:1, 0:2, 1:1) priznati premoč igralcem celovškega moštva KAC.

Ljubljančani so sicer z golom Američana Chrisa Dodera v 10. minuti prešli v vodstvo, tik pred iztekom uvodne tretjine pa je Kanadčan Nick Petersen izenačil na 1:1. V drugi tretjini so gostje z zadetkoma Nickovega rojaka Paula Postme (21.) in Thomasa Kocha (26.) ušli že na 3:1.

Na začetku zadnje tretjine je Nik Simšič (44.) znižal na 2:3, toda nato je še enkrat v polno zadel Petersen (53.) in zapečatil usodo zmajev. Slovenski reprezentant Rok Tičar je za KAC prispeval podajo za gol Postme.

Na vrhu lestvice ICEHL s štirimi zmagami ostaja Salzburg, KAC (6) se je povzpel na peto mesto, SŽ Olimpija (3) pa je deveta.

V naslednjem kolu razširjenega avstrijskega prvenstva bodo slovenski prvaki v petek gostovali na Dunaju, še pred tem pa jih v sredinem finalu domačega pokalnega tekmovanja čaka večni derbi s tradicionalnimi tekmeci z Jesenic.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine