Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmaji brez možnosti za napredovanje

Hokejisti SŽ Olimpije neuspešni tudi v drugem dvoboju celinskega pokala, s 3:2 jih je ugnal Ferencvaros.
Ljubljančani so bili že drugič za gol prekratki. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Ljubljančani so bili že drugič za gol prekratki. FOTO: Voranc Vogel/Delo
19. 10. 2019 | 20:20
19. 10. 2019 | 21:42
1:43
Po včerajšnjem uvodnem porazu proti gostitelju turnirja skupine D celinskega pokala, italijanskemu Rittnu (1:2), so hokejisti SŽ Olimpije ostali praznih rok tudi v današnjem drugem obračunu proti Ferencvarosu (2:3 – 2:2, 0:1, 0:0), s čimer ne morejo več računati na prvo mesto in napredovanje v naslednjo fazo tekmovanja. Jutri se bodo pomerili še s španskim Txuri Urdinom.


Zadnji gol že v 27. minuti


Prvi so sicer zadeli zmaji po zaslugi Luke Zorka, treh priložnosti številčne premoči na ledu do koncu uvodne tretjine pa niso znali unovčili. To so izkoristili Madžari in z dvema zadetkoma tehtnico nagnili na svojo stran, še pred prvim odhodom na odmor pa je v 19. minuti izenačil Nik Simšič. Odločilni zadetek je padel že v 27. minuti, ko je vratarja Tilna Spreitzerja ukanil Finec Rasmus Kulmala.


Mušič: V zadnji tretjini pravi obraz


»Včerajšnja tekma je bila izenačena, morda smo bili celo za odtenek boljši, a smo izgubili po kazenskih strelih. Vedeli smo, da so danes na razpolago nove točke, toda Madžari so bili odličen in napadalno zelo močan tekmec, težko jih je bilo ustavljati. V zadnji tretjini smo pokazali pravi obraz, žal pa nismo znali izenačiti in iztržiti še kaj več,« je poraz komentiral Aleš Mušič.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine