Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Žiga Jeglič poslej spet v Bratislavi

Naš hokejski reprezentant se po kazni vrača na led, v sredo pa naj bi pri Slovanu uradno potrdili njegovo vrnitev na Slovaško
Žiga Jeglič bo očitno vnovič oblekel dres kluba, pri katerem je že igral na zelo visoki ravni.<br />
FOTO Jure Eržen
Žiga Jeglič bo očitno vnovič oblekel dres kluba, pri katerem je že igral na zelo visoki ravni.<br /> FOTO Jure Eržen
30. 10. 2018 | 19:45
2:02
Bratislava – Pri Slovanu iz Bratislave, edinem slovaškem hokejskem moštvu v prestižni razširjeni ruski ligi (KHL), naj bi novico uradno potrdili v sredo, 31. t. m., a že dan prej nam je nekaj različnih virov iz slovaške metropole potrdilo, da bo dres omenjenega kluba vnovič oblekel Žiga Jeglič.

Slovenski reprezentant je bil zaradi dopinškega prekrška med olimpijskimi igrami v Pjongčangu, ko ni prijavil uporabe pršila za lajšanje astmatičnih težav, kaznovan s prepovedjo 8 mesecev igranja, tako da do 20. oktobra ni smel nastopati niti na klubski ravni niti na reprezentančni. Tik po omenjenem datumu sta se z menedžerjem lotila iskanja novega kluba, očitno pa sta ga našla v okolju, kjer je 30-letni Gorenjec med letoma 2014 in 2017 igral na visoki ravni in ohranjal izjemno priljubljenost med navijači. Športne ambicije so pozneje botrovale njegovi selitvi iz Bratislave v Rusijo, kjer so tudi denarne pogodbe višje kot pri Slovanu, a tam ni več dosegel takšne ravni osebnega napredovanja in priljubljenosti med občlinstvom. Do konca sezone 2018/19 naj bi tako igral pri Slovanu, pri katerem so nazadnje doživeli hladni prhi proti CSKA iz Moskve (0:9) ter SKA iz St. Peterburga (0:7), nakar so napovedali okrepitev v napadu. Sicer so Bratislavčani ta čas 10. na lestvici s točko zaostanka za 8. mestom, ki vodi v končnico.

Jeglič bo predvidoma prvič v tej sezoni nastopil za svoje staro-novo moštvo v soboto, ko bo v dvorani Ondreja Nepele gostoval Jaroslavl. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine