Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Železarje bo poslej vodil Mitja Šivic

Novi trener se že veseli dela z nadarjenimi jeseniškimi hokejisti.
Novi glavni trener jeseniških hokejistov je nekdanji reprezentant Mitja Šivic. FOTO: Roman Šipić
Novi glavni trener jeseniških hokejistov je nekdanji reprezentant Mitja Šivic. FOTO: Roman Šipić
8. 7. 2019 | 10:09
8. 7. 2019 | 10:29
2:13
Jesenice – Ugibanj o tem, kdo bo novi trener hokejskega moštva Sij Acroni Jesenice, je konec. Ekipo bo namreč poslej vodil Mitja Šivic, ki se po dolgih dvanajstih letih vrača iz Francije, kjer je bil nazadnje – od sezone 2015/16 – trener Lyona. Z njim je lani osvojil tudi francoski pokal.

»Po dvanajstih letih smo se z družino odločili, da pridemo domov. Imel sem več zanimiv ponudb iz Francije, pretehtala pa je naša želja po vrnitvi domov. Razmišljal sem tudi, da bi ostal v hokeju v nekoliko drugačni vlogi, a me je Anže Pogačar prepričal s svojo zgodbo. Moram reči, da so mi bile Jesenice vedno nek magnet, na žalost pa nikoli nisem dobil možnosti za igranje v rdečem dresu. A vsi vemo kaj Jesenice pomenijo v (slovenskem) športu,« je za jeseniško spletno stran izjavil Šivic.

Čeprav časi niso najbolj rožnati, mu vodenje takšnega kluba predstavlja zelo velik izziv. »Predvsem mi izziv predstavlja dejstvo, da bom imel v ekipi kopico mladih, nadarjenih fantov, s katerimi se veselim delati. Poskušal jih bom predvsem individualno izboljšati, saj verjamem, da je – če so igralci individualno boljši – boljša tudi ekipa. Zelo sem vesel in ponosen, da prevzemam takšen klub, kot je HDD Sij Acroni Jesenice. Z vsemi osvojenimi naslovi in zgodovino res nekaj pomenijo v slovenskem športu. Ob tej priložnosti vabim tudi vse navijače, da podprejo to mlado ekipo,« je pozval 39-letni trener.

Pogačar je ob tem dejal: »Veseli me, da smo na položaj glavnega trenerja in športnega direktorja pripeljali delavnega in motiviranega strokovnjaka, ki je v zadnjih dvanajstih letih kot igralec in kot trener nabiral izkušnje v tujini. Ker mu trdo delo ni tuje, vodenje naše mlade ekipe pa mu predstavlja izziv, verjamem, da je za nas prava izbira. Želim mu obilo uspeha in sreče v novi sezoni.«
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine