Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zajc po petem mestu: Zdaj bo precej lažje delati naprej

Na nedeljski posamični tekmi v poljski Visli je navdušil Timi Zajc, ki je tekmo končal na petem mestu. 
Timi Zajc je prišel do rezultata kariere. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Timi Zajc je prišel do rezultata kariere. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
N. Gr.
18. 11. 2018 | 14:59
18. 11. 2018 | 18:06
3:56
Slovenski smučarski skakalci so včeraj razočarali na ekipni tekmi z le sedmim mestom, na današnji prvi posamični tekmi sezone pa so pokazali povsem drugačen obraz. V finale so se uvrstili Timi Zajc, Anže Semenič in Anže Lanišek, slednja sta končala v zadnji tretjini tekmovalcev, zato pa je toliko bolje nastopil Timi Zajc. 

Zajc je po prvi seriji držal četrto mesto in tudi v drugo skočil izvrstno, v igri desetink pa je nato pristal na petem mestu in dosegel najboljšo uvrstitev kariere, s katero pa ni bil povsem zadovoljen, saj so bile dosegljive tudi stopničke. 

»Mislim, da mi bo zdaj po tem rezultatu precej lažje delati naprej. Po vsem, kar se je dogajalo ta konec tedna, je to zelo vzpodbudno. Na ekipni tekmi smo imeli res zelo slab dan in to smo morali prespati,« je o ponesrečeni sobotni ekipni tekmi za SZS dejal 18-letni slovenski reprezentant in o današnji predstavi, ki mu je prinesla uspeh kariere, dodal: »Danes sem oddelal nastope res zelo dobro. Pred finalnim skokom nisem razmišljal o tem, da bi ga 'polomil'. Razmišljal sem le o tem, kako daleč lahko pridem, koliko lahko napredujem in da ponovim skok iz prve serije, kar mi je zelo dobro uspelo. Na treningu pred sobotno tekmo sem naredil zelo dober skok, pa se na ekipni tekmi ni izšlo. Danes pa so bili vsi trije skoki zelo dobri.«

Prvič je v svetovnem pokalu zmagal Jevgenij Klimov, ki je dobil že petkove kvalifikacije, najboljši pa je bil tudi v prvi seriji. Drugi je bil Stephen Leyhe, tretji pa Ryoyu Kobayashi. 
 

Prva serija


Sneženje je sredi prve serije ponehalo, vetrovne razmere pa so bile podobne za vse skakalce, le tekmovalci povsem z začetka štartne liste so imeli za odtenek obljše pogoje. Odlično jih je izkoristil Timi Zajc, ki je premagal razočaranje iz finalne serije ekipne tekme, ko je pristal pri le 100 metrih, tokrat je potegnil do 126 metrov in zaostal le za Evgenijem Klimovom. Bližje kot je bil konec prve serije, bolj je postajalo jasno, da je Zajc odlično opravil svoje delo. 

Timi Zajc se bo boril (vsaj) za stopničke. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Timi Zajc se bo boril (vsaj) za stopničke. FOTO: Tomi Lombar/Delo


Prvo polovico prve posamične tekme je končal na izvrstnem četrtem mestu, prehiteli so ga le Klimov, domači junak Kamil Stoch in Ryoyu Kobayashi, ki je postavil daljavo serije, a je pri 137 metrih in pol podrsal. Zajc na četrtem mestu zaostaja le za pet točk in devet desetink za vodilnim Rusom!

V finale sta se uvrstila še Anže Lanišek, ki je prvo serijo končal na 17. mestu in Anže Semenič, ki je bil 23. Bor Pavlovčič in Tomaž Naglič sta bila prekratka za drugo serijo, končala sta na 40. oziroma 41. mestu.  
 

Druga serija


Za prva dva slovenska skakalca druga serija ni bila najbolj uspešna, Anže Lanišek je zdrsnil na 20., Anže Semenič pa na 26. mesto. A sta šla nekoliko slabša skoka hitro v pozabo, ko je na vrsto prišel Timi Zajc. Mladi up slovenskega skakanja je zdržal pritisk, pokazal nov vrhunski skok in po igri desetink pristal na petem mestu, kaj lahko pa bi se zavihtel tudi na stopničke. 

To je najboljši rezultat kariere za Zajca in obliž na slovenske rane z ekipne tekme. Prvo posamično preizkušnjo sezone je zasluženo dobil Evgenij Klimov, ki je bil tudi v drugi seriji prepričljivo najboljši in kljub slabšemu doskoku zanesljivo zmagal. Drugi je bil Stephen Leyhe, tretji pa branilec lanske zmage Ryoyu Kobayashi. 
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine