Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Za uvod visoki zmagi Kanade in ZDA, Slovenci na led jutri

Svetovno prvenstvo v hokeju v Tampereju in Rigi se je začelo z zanimivimi derbiji. ZDA so premagale Finsko, Češka pa v sosedskem derbiju Slovaško.
Kanadčani so nadigrali domačine. Foto: Reuters
Kanadčani so nadigrali domačine. Foto: Reuters
N. Gr.
12. 5. 2023 | 21:51
12. 5. 2023 | 22:00
2:06

Hokejsko svetovno prvenstvo elitne divizije je tokrat precej bolj pod drobnogledom slovenske javnosti, saj med elito tekmuje tudi zasedba Matjaža Kopitarja. V "slovenski" skupini B, ki igra v Rigi, sta bili odigrani dve tekmi. 

Kanada je domačo Latvijo premagala s kar 6:0 in potrdila, da je vnovič ena od glavnih kandidatk za naslov, Latvija pa bo svojo priložnost iskala proti reprezentancam, ki se borijo za obstanek, tudi proti Sloveniji. Druga tekma v skupini je bila precej bolj izenačena, na njej je Češka v sosedskem derbiju premagala Slovaško s 3:2. Junak je bil Lukas Sedlak, ki je dosegel dva zadetka. 

V skupini A je bil v ospredju dvoboj Finske in ZDA. Branilci naslova Finci tokrat niso bili kos Američanom, čeprav so povedli z zadetkom Hartikainena. Vse štiri naslednje zadetke so dosegli Američani, izkazal se je Alex Tuch z dvema goloma, tudi zadnjim v prazno mrežo.

Slovenci na led že ob 11:20

Napet je bil tudi obračun med Švedsko in Nemčijo, z golom ob igri z igralcem več v drugi minuti zadnje tretjine ga je odločil Oscar Lindberg.

Slovenija bo prvi obračun odigrala že jutri ob 11:20, ko jih čaka dvoboj s Švico. 

SP v hokeju, izidi:

Finska - ZDA 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Švedska - Nemčija 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Slovaška - Češka 2:3 (2:3, 0:0, 0:0)

Latvija - Kanada 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine