Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Washington ob vrnitvi Samsonova premagal New Jersey

Moštvo Washingtona je po 17 tekmah odsotnosti pozdravilo vratarja Ilijo Samsonova, ki se je vrnil s tesno zmago (3:2).
Vratar Ilija Samsonov je uspešno prebolel novi koronavirus in ob vrnitvi ustavil 19 strelov. FOTO: Vincent Carchietta/Usa Today Sports
Vratar Ilija Samsonov je uspešno prebolel novi koronavirus in ob vrnitvi ustavil 19 strelov. FOTO: Vincent Carchietta/Usa Today Sports
1. 3. 2021 | 06:37
1. 3. 2021 | 06:47
3:07
Moštvo Washington Capitals ima za seboj uspešen večer, v katerem se je med vratnici vrnil njegov prvi čuvaj mreže Ilija Samsonov in klubu pomagal do zmage nad New Jerseyjem (3:2).

24-letni ruski vratar se je januarja okužil z novim koronavirusom in izpustil 17 zaporednih tekem, sedaj pa je bil pripravljen na vrnitev in je na prvem nastopu po 17. januarju ustavil 19 strelov na svoja vrata.

»Zanj je bila tekma zelo pomembna s psihičnega vidika. Poskušali smo mu pomagati z blokiranjem strelov in pametno igro v obrambi. Za mladega igralca, ki ni odigral dosti tekem, je bilo zelo pomembno, da se je takoj vrnil v gol in z zmago. Veseli smo zanj,« je povedal njegov soigralec in rojak Aleksander Ovečkin.

Tekma je bila zelo izenačena. Začelo se je z golom Mihaila Malceva v 7. minuti za vodstvo New Jerseyja, za gostitelje pa je v 16. minuti izenačil Jakub Vrana.

Preostali zadetki so bili doseženi v drugi tretjini. Washington je prvič povedel v 23. minuti prek Nicklasa Bäckströma, tekmeci pa so odgovorili manj kot minuto kasneje z golom Jegorja Šarangoviča.

Zmagovalca je v 34. minuti odločil veteran Ovečkin, ki je v protinapadu z močnim strelom natančno meril v levi kot.

Washington je z 28 točkami na vrhu vzhodne divizije, njegov najbližji zasledovalec je Boston s 26 točkami.


Kaneov jubilejni 400. gol


Chicago Blackhawks so se s 7:2 znesli nad Detroitom.

Tekma bo ostala v lepem spominu domačemu napadalcu Patricku Kaneu, ki je na svoji 996. tekmi za Chicago dosegel jubilejni 400. gol.

Kane je stoti igralec v zgodovini lige s tem strelskim dosežkom in osmi med aktivnimi hokejisti. »Pri doseganju vseh teh mejnikov, 400 golov in prihajajoča 1000. tekma, je najpomembneje to, da si želiš doseči še več. Vznemirljivo jih je dosegati, vendar želiš igrati še bolje in pomagati ekipi po najboljših močeh,« je dejal Američan, ki je bil kot prvi izbran na naboru leta 2007. 

Za Chicago je dvakrat zadel Ryan Carpenter, po enkrat pa Nikita Zadorov, Alex DeBrincat, Pius Suter, Patrick Kane in Dominik Kubalik, vratar Kevin Lankinen pa je s 44 obrambami postavil osebni rekord.



Rezultati lige NHL
New York Rangers - Boston Bruins 1:4
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 0:3
Nashville Predators - Columbus Blue Jackets 3:1
New Jersey Devils - Washington Capitals 2:3
New York Islanders - Pittsburgh Penguins 2:0
Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 7:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine