Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Vasiljevski z dvanajsto zaporedno zmago postavil rekord Tampe

Aktualni prvaki Tampa Bay Lightning so bili z 2:1 boljši od Dallasa. Še dvanajstič zapored je zmagal Andrej Vasiljevski.
Vratar Tampe Andrej Vasiljevski je le še dve zmagi oddaljen od asolutnega rekorda lige. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
Vratar Tampe Andrej Vasiljevski je le še dve zmagi oddaljen od asolutnega rekorda lige. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
24. 3. 2021 | 06:25
2:12
Hokejisti Tampe, vodilne ekipe lige NHL, so na gostovanju pri Dallasu zmagali z 2:1 in kot prvi presegli mejo 50 osvojenih točk v sezoni.

Pri gostih se je pod klubski rekord podpisal vratar Andrej Vasiljevski, ki je ustavil 16 strelov in zmagal dvanajstič zapored, s čimer je izboljšal najboljši dosežek Louisa Domingueja iz sezone 2018/19.

Ruski čuvaj mreže pri Strelah je le še dve zmagi oddaljen od absolutnega rekorda lige, ki ga imajo Tiny Thompson (1929-30), Tom Barrasso (1992-93), Jonas Hiller (2013-14) in Sergej Bobrovski (2016-17).

Za peto zaporedno zmago aktualnih prvakov sta v drugi tretjini zadela Steven Stamkos in Yanni Gourde, strelec za Dallas pa je bil Roope Hinz.


Chicago končal niz porazov


Ekipa Chicago Blackhawks je na svojem ledu s 3:2 premagala Florido in končala niz štirih zaporednih porazov.

Strelci za domače so bili Dominik KubalikPius Suter in Carl Soderberg, pri Floridi pa sta zadela Anton Stralman in Alex Wennberg.

»Pomembna zmaga po štirih zaporednih porazih, lepo se je znebiti tega niza. Mislim, da na zadnjih tekmah nismo igrali slabo,« je ocenil Patrick Kane, ki je vknjižil dve asistenci.

Chicago je s 35 točkami na četrtem mestu centralne divizije, ki še prinaša končnico, vendar pa sta mu za petami Columbus (33) in Nashville (31).



Rezultati lige NHL
Philadelphia Flyers : New Jersey Devils 3:4
Chicago Blackhawks : Florida Panthers 3:2
Nashville Predators : Detroit Red Wings 2:0
Dallas Stars : Tampa Bay Lightning 1:2
Arizona Coyotes : Colorado Avalanche 5:4 *po kazenskih strelih

Prestavljeno
Boston Bruins : New York Islanders

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine