Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

V teku spet brez konkurence, na strelišču pa kar sedemkrat v prazno

V zasledovanju Ruhpoldinga je bila Anamarija Lampič tako kot v šprintu najhitrejša, toda zaradi nenatančnosti ni bilo višje uvrstitve od 24. mesta.
Izjemno hitra Anamarija Lampič se po lanski selitvi iz tekaške reprezentance k biatlonski še vedno privaja na strelske zakonitosti. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Izjemno hitra Anamarija Lampič se po lanski selitvi iz tekaške reprezentance k biatlonski še vedno privaja na strelske zakonitosti. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
STA, S. U.
14. 1. 2024 | 14:22
1:34

Italijanska biatlonka Lisa Vittozzi je dosegla drugo zmago v tej sezoni svetovnega pokala, saj je bila najboljša v zasledovanju na tekmi v Ruhpoldingu. V izjemnem boju je za 0,7 sekunde ugnala Norvežanko Ingrid Landmark Tandrevold, prvo v sprintu, tretja je bila rojakinja slednje Juni Arnekleiv (+9,1). Najboljša Slovenka je bila na 24. mestu Anamarija Lampič in je tako osvojila nove točke ter utrdila ugled vodilne slovenske biatlonske reprezentantke. 

V smučini ji ni para: lastnica treh tekaških kolajn s svetovnih prvenstev v nordijskem smučanju je bila tudi v ruhpoldinškem zasledovanju najhitrejša med vsemi, toda pri sedmih zgrešenih tarčah pač ni bilo mogoče doseči vidnejše uvrstitve. Na 50. mestu je brez točk ostala Polona Klemenčič (+4:17,4) s petimi zgrešenimi streli.

Popoldan bo na Bavarskem še moška zasledovalna tekma, na sobotnem šprintu so si jo zagotovili trije slovenski biatlonci Jakov Fak, Miha Dovžan in Toni Vidmar.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine