Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

V Lahtiju brez pozitivnega Ceneta Prevca

Na Finsko je danes odpotovalo le šest slovenskih smučarskih skakalcev.
Cene Prevc je že v domači oskrbi. FOTO: Miha Šimnovec
Cene Prevc je že v domači oskrbi. FOTO: Miha Šimnovec
21. 1. 2021 | 20:21
21. 1. 2021 | 20:45
1:26
Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih je v Lahti, kjer se bo ta konec tedna nadaljevala sezona svetovnega pokala, odpotovala brez Ceneta Prevca. Na testiranju za prisotnost virusa sars cov-2 pred odhodom na tekmovanje je bil namreč pozitiven, ob njem pa še en član spremljevalne ekipe.

image_alt
Odlična slovenska napoved, šok za Zylo, Kraft kot rozina


»Preostali člani ekipe so bili na testu negativni in so že na prizorišču. V skladu s protokolom Mednarodne smučarske zveze (FIS) vse reprezentance pred začetkom tekmovanja še enkrat testirajo. Tako je slovenska ekipa danes popoldan še enkrat opravila testiranje v Lahtiju, ki ni pokazalo nobene okužbe. Reprezentanca bo tako na tekmah na Finskem nastopila brez Ceneta Prevca, ki je v domači oskrbi in se počuti dobro, saj za zdaj nima nobenih simptomov,« je sporočil Tomi Trbovc, predstavnik za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS).

image_alt
Kadar ni v finalu, zase reče, da je turist


V jutrišnji kvalifikacijah (z začetkom ob 18. uri) bodo tako na veliki napravi v Lahtiju, kjer bo v soboto ekipna preizkušnja (16.15), v nedeljo pa še posamična tekma (16.00), pod slovensko zastavo skakali Tilen Bartol, Žiga Jelar, Anže Lanišek, Bor Pavlovčič ter brata Domen in Peter Prevc.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine