Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

V Davosu brez vidnejšega uspeha slovenskih adutov

Prvi paralelni slalom sezone svetovnega pokala deskarjev na snegu v Davosu se ni iztekel po željah Žana Koširja in Glorie Kotnik.
Žan Košir se je moral zadovoljiti z desetim mestom. FOTO: Borut Živulovič/Reuters
Žan Košir se je moral zadovoljiti z desetim mestom. FOTO: Borut Živulovič/Reuters
Š. R., STA
23. 12. 2023 | 15:35
23. 12. 2023 | 16:01
2:52

Prvi paralelni slalom sezone svetovnega pokala deskarjev na snegu v Davosu se ni iztekel po slovenskih željah. Žan Košir in Gloria Kotnik sta se skozi kvalifikacije sicer uvrstila v izločilne boje, a izgubila že prvi dvoboj. Tržičana je za vsega stotinko sekunde premagal Avstrijec Dominik Burgstaller, od Kotnikove je bila boljša Švicarka Julie Zogg.

Košir, sedmi po kvalifikacijah, je bil eden od dveh, ki je izgubil dvoboj osmine finala, potem ko je izbiral progo, na koncu pa je zasedel 10. mesto. To je bila na tretji tekmi še njegova tretja uvrstitev med najboljših deset.

»Veseli me, da sem tudi v slalomu konkurenčen. Opravil sem nekaj dobrih nastopov, očitno pa se v vseh teh letih še nisem naučil, da se je treba v cilj karseda stegniti. To me je danes spet stalo boljše uvrstitve. Toda zadovoljen sem z začetkom sezone, ki bo še dolga in bo nudila možnosti za dokazovanje,« je po tekmi dejal 39-letni Košir, dobitnik treh olimpijskih kolajn. Tokratna tekma ga je spomnila na igre 2018 v Pjongčangu, ko je podobno izgubil polfinalni dvoboj.

Gloria Kotnik, bronasta z zadnjih olimpijskih iger, je bila drugič v sezoni 16., v kvalifikacijah se je v finalne boje uvrstila kot zadnja. Nato se je favoritinji Zoggovi dobro upirala, zaostala je 27 za stotink sekunde.

Tim Mastnak je bil v kvalifikacijah 19., Rok Marguč pa 34. in se ni uvrstil niti v drugo kvalifikacijsko vožnjo.

Tretjič v karieri je zmagal Italijan Daniele Bagozza, v finalu je bil boljši od Avstrijca Arvida Aunerja, tretje mesto je osvojil Italijan Edwin Coratti. Na treh dosedanjih tekmah sezone so vsa glavna mesta osvojili italijanski in avstrijski tekmovalci.

Pri dekletih 27-letna Nemka Ramona Hofmeister ostaja nepremagana v  sezoni, dobila je še tretjo tekmo, 18. v svetovnem pokalu in tretjo v paralelnem slalomu. V ponovitvi finala z zadnjega paralelnega veleslaloma v Cortini je premagala Italijanko Lucio Dalmasso. Tretje mesto je zasedla Avstrijka Sabine Schöffmann, ki je v malem finalu ugnala Julie Zogg.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine