Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Tudi Madžarska že v elitnem razredu

Že pred zadnjim dnevom prvenstva ni več ugank: Slovenci in Madžari med svetovno hokejsko elito, Romuni pa v tretji kakovostni razred.
Slovenija in Madžarska sta se uvrstili med najboljše hokejske reprezentance na svetu. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Slovenija in Madžarska sta se uvrstili med najboljše hokejske reprezentance na svetu. FOTO: Voranc Vogel/Delo
7. 5. 2022 | 18:44
1:42

Pred jutrišnjim zadnjim dnevom letošnjega SP drugega kakovostnega razreda v hokeju ni več nikakršnih ugank: potem ko so si naši iisi s petkovo gladko zmago proti Madžarski (5:1; Sabolič 2, Jeglič, Ž. Pance, Ograjenšek) že zagotovili napredovanje med svetovno hokejsko elito, bodo med to v naslednjem letu po sobotnem razpletu igrali tudi Madžari.

Litva je namreč s 5:4 ugnala Romunijo, si zagotovila 3. mesto na lestvici, Romune pa poslala v tretji razred. Zanimivo – pred to tekmo bi imeli ob zmagi slednji še jutri priložnost za napredovanje v najvišji razred, če bi seveda ugnali v tekmi zadnjega kola naše vzhodne sosede.

Nedeljski spored tako prinaša le še tekmi za prestiž, najprej torej med Madžarsko in Romunijo (15.30) in sklepno predstavo naših risov proti Južni Koreji (19.00).

Že od ponedeljka naprej pa se nadaljuje sila mikavno poglavje o skupni slovensko-madžarski kandidaturi za prirejanje svetovnega prvenstva elitnega razreda 2023. Potem ko sta se obe reprezentanci uvrstili med najboljše, ni več nobenih ovir za uradno potrditev kandidature, o kateri bodo odločali delegati mednarodne zveze na letnem kongresu, konec maja v Tampereju na Finskem. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine