Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

SŽ Olimpija v hokejski ligi prvakov

Prvič doslej bo slovensko moštvo nastopilo v tem tekmovanju. Ljubljančani so dobili posebno povabilo po izstopu nesrečnega Donjecka.
Pred hokejisti Olimpije je nova velika zgodba – nastop v ligi prvakov. FOTO: Leon Vidic/Delo
Pred hokejisti Olimpije je nova velika zgodba – nastop v ligi prvakov. FOTO: Leon Vidic/Delo
2. 5. 2022 | 14:50
1:52

Dan pred začetkom svetovnega prvenstva skupine B v hokeju je sredi Tivolija kot strela z jasnega udarila odmevna novica in razveselila Olimpijino moštvo kot tudi njegove privržence: v novi sezoni bodo zmaji nastopili v ligi prvakov! To bo obenem sploh prvi nastop slovenskega moštva v tem tekmovanju, spomini uhajajo na dobo izpred dveh desetletij in več, ko so Jeseničani in Ljubljančani nastopali v tedanjem pokalu prvakov.

Zdaj pa je SŽ Olimpija naknadno prejela posebno povabilo, potem ko je bilo jasno, da HK Donbas Donjeck zaradi tragičnih vojnih razmer v Ukrajini ne bo mogel nastopiti v tem tekmovanju. 

»Vojno dejanje proti Ukrajini je tragedija in nepredstavljivo je, kakšno trpljenje povzroča ukrajinskemu ljudstvu. Seveda je razumljivo, da Donjeck v takih okoliščinah ne more sodelovati v sezoni 2022/23 v CHL,« so v sporočilu za javnost zapisali pri upravnem odboru lige, pri ljubljanskem klubu pa so z navdušenjem sprejeli novico. »Nastopanje v CHL je bila naša velika želja in eden izmed zastavljenih ciljev. V pretekli sezoni smo s svojim delom potrdili, da Ljubljana ni le glavno mesto Slovenije, ampak tudi hokejsko mesto,« je poudaril predsednik kluba Miha Butara.

Sezona v ligi prvakov traja od 1. septembra 2022 do 18. februarja 2023, nastopilo pa bo 26 moštev. Naslov brani švedski klub Rögle iz Ängelholma.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine