Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Srčni in nesrečni Jakov Fak ostal brez kolajne

Zadnjo tekmo na SP v biatlonu na Pokljuki je dobil Sturla Holm Laegreid, slovenskemu asu zmagovalni oder vzel zgrešeni zadnji, 20. strel. Osvojil je 5. mesto.
Sturla Holm Laegreid je bil boljši od Jakova Faka. FOTO: Borut Zivulovic/Reuters
Sturla Holm Laegreid je bil boljši od Jakova Faka. FOTO: Borut Zivulovic/Reuters
P. Z., STA
21. 2. 2021 | 15:59
21. 2. 2021 | 16:52
3:17
Zadnja tekma na svetovnem prvenstvu v biatlonu na Pokljuki, skupinski štart na 15 km, je ponujala najlepšo priložnost za slovensko kolajno, toda glavni adut Jakov Fak po zgrešenem strelu na zadnjem strelskem nastopu v teku ni bil kos tekmecem in je zasedel peto mesto.

Zmagal je Norvežan Sturla Holm Laegreid, drugi je bil njegov rojak Johannes Dale, tretji pa Francoz Quentin Fillon Maillet. Miha Dovžan je bil osemnajsti. Klemen Bauer ni nastopil.

Jakov Fak je bil za konec peti. FOTO: Matej Družnik
Jakov Fak je bil za konec peti. FOTO: Matej Družnik


Fak je zgrešil samo en strel, in sicer zadnjega na zadnjem streljanju stoje, če ga ne bi in mu ne bi bilo treba v kazenski krog, bi bil gotovo pri kolajnah. Norvežani so bili najuspešnejša reprezentanca SP, osvojili so 14 kolajn, sedem zlatih. Sedem odličij za Francijo. Tiril Eckhoff odhaja domov s šestimi kolajnami.



Fak je v cilju za zmagovalcem zaostal 30 sekund. Zadnjo tekmo na SP, že svojo sedmo, je začel odlično, tako v prvem kot drugem strelskem nastopu je opravil brezhibno in strelišče po polovici opravljenih strelskih nalog zapustil kot vodilni. Po tretjem strelskem nastopu, ki ga je tudi opravil brez napak, je bil drugi za 24-letnim Laegreidom, po zadnjem postanku pa je bil še vedno za Norvežanom, ki je moral tudi enkrat v kazenski krog. A v teku je Fak nato do cilja popustil in izgubil mesta na zmagovalnem odru, poleg Daleja in Mailleta ga je ugnal še Avstrijec Simon Eder.

Miha Dovžan je zasedel 18. mesto. FOTO: Anze Kacin/AFP
Miha Dovžan je zasedel 18. mesto. FOTO: Anze Kacin/AFP

 

Slab dan Boeja


Dovžan je na prvem strelskem postanku zgrešil enkrat, v drugem je bil natančen, tako da je bil po polovici tekme na 16. mestu. Zgrešil je nato še enkrat v zadnjem postanku, kar je bilo na koncu dovolj za 18. mesto (+ 2:11). Branilec naslova Norvežan Johannes Thingnes Boe je zadnjo tekmo na SP končal brez medalje, saj je zgrešil kar pet strelov in bil le osmi.


 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine