Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
SP Planica 2023

Klæbo do tretje kolajne v Planici, Črv in Šimenc zunaj deseterice

Norveška dvojica Pal Golberg in Johannes Hösflot Klæbo sta zmagovalca ekipnega šprinta smučarskih tekačev na SP v nordijskem smučanju v Planici.
Johannes Hoesflot Klaebo se je veselil tretjega odličja v Planici. FOTO: Joe Klamar/AFP
Johannes Hoesflot Klaebo se je veselil tretjega odličja v Planici. FOTO: Joe Klamar/AFP
26. 2. 2023 | 14:43
26. 2. 2023 | 16:49
3:35

Norveška dvojica Pal Golberg in Johannes Hösflot Klæbo sta zmagovalca ekipnega šprinta smučarskih tekačev na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici. Srebro sta osvojila Italijana, bron pa Francoza. Slovenca Vili Črv in Miha Šimenc sta zasedla 14. mesto.

Po prvem krogu sta bila Slovenca še blizu deseterice, do konca pa nista mogla slediti najboljšim. Ciljno črto sta Črv in Šimenc prečkala na 14. mestu, 1:26,9 minute za zmagovalcema.

V boju za zmago sta Norvežana po štirih krogih vodila, a nista na vso moč pritiskala. Klaebo je v svoji drugi predaji sicer skrčil skupino najboljših na pet reprezentanc.

Golberg je v svojem zadnjem krogu pospešil, se najprej otresel Šveda in Kanadčana, nato pa si v zaključku pritekel še sekundo in pol naskoka pred Francozom in Italijanom ter predal svetovnemu prvaku v sprintu med posamezniki.

Miha Šimenc se je trudil po najboljpih močeh. FOTO: Matej Družnik
Miha Šimenc se je trudil po najboljpih močeh. FOTO: Matej Družnik

V boju za drugo mesto je bil Pellegrino najprej prepričljivo močnejši od Francoza, nato pa v zaključku celo ogrožal Klaeba. Vseeno je ta na zadnjem, nekoliko položnejšem vzponu pred ciljem znova močno pospešil in si nabral dovolj veliko prednost za predčasno proslavljanje.

Italijana Francesco De Fabiani in Pellegrino sta zaostala 2,5 sekunde, Francoza Renaud Jay in Richard Jouve pa že 16,5.

Za Klæba je bila to v Planici še tretja kolajna. Drugi je bil v skiatlonu. Tako kot za Švedsko v ženski konkurenci je to tudi tretje zaporedno slavje v ekipnem sprintu za Norveško pri moških, skupno pa že šesto na SP.

Klæbo je bil del zadnjih treh zmagovitih dvojic in ima na SP že skupno osem zlatih kolajn.

Šimenc: Naredila največ v danih razmerah

»Osnovni cilj sva izpolnila in se uvrstila v finale. Tam pa nisva imela najboljših tekov, a sva naredila največ v danih razmerah. Škoda, da je imel Šimenc včeraj nekaj prebavnih težav. Glavne tekme za SP so zame sedaj že končane, bom pa nastopil tudi na razdaljah,« je pojasnil Šimenc.

»Načrtovala sva, da bi bila čim več časa v skupini. V prvem krogu sva bila še uspešna, potem pa sva zaostala. Zelo zahtevna proga je, danes je bil sneg zbit in smučke zelo plešejo. V takih razmerah se mi vname mišica. Včeraj sem zbolel še za trebušno virozo in ves dan preživel v postelji. Že na ogrevanju sem čutil, da nisem več v takem fizičnem stanju kot na posamični tekmi,« je povedal Šimenc.

»Izjemno sem bil vesel gledalcev ob progi, da sem male ovire, s katerimi se srečujem na tem SP, lažje prebrodil. Bom videl, kako se bo moje telo odzvalo po današnji tekmi. V sredo bom šel še na start tekme na razdalji,« je končal Šimenc.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine