Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
SP Planica 2023

Favoritu Riiberju prvo zlato odličje pod Poncami

Nordijski kombinatorci so se na svetovnem prvenstvu v Planici merili za uvodni posamični naslov.
Ni bilo presenečenja, Jarl Magnus Riiber je osvojil že svoje peto zlato na SP. FOTO: Joe Klamar/AFP
Ni bilo presenečenja, Jarl Magnus Riiber je osvojil že svoje peto zlato na SP. FOTO: Joe Klamar/AFP
Š. R., STA
25. 2. 2023 | 16:30
25. 2. 2023 | 17:04
2:21

Norvežan Jarl Magnus Riiber je zmagovalec tekme svetovnega prvenstva nordijskih kombinatorcev na srednji skakalnici v Planici. Riiber je bil najboljši na skakalnici, njegova prednost pred najnevarnejšimi zasledovalci pa je zadostovala, da je po desetkilometrskem teku ostal na prvem mestu in še tretjič zapovrstjo postal svetovni prvak. Drugo mesto je zasedel Nemec Julian Schmid, zaostal je 19,4 sekunde, tretje pa Avstrijec Franz-Josef Rehrl (+21,0).

Riiber, najboljši tekmovalec v tem športu v zadnjih letih, ki je letos izpustil kar precej tekem svetovnega pokala, je izkoristil odlične pogoje na skakalnici, skočil 103 metrov in z minimalno prednostjo premagal Japonca Rjoto Jamamota, s katerim sta tek začela praktično istočasno. Japonec Riiberju ni bil nevaren, zato je bolj pogledoval, kako s svojim delom opravili tekaško močnejši tekmeci, kot so rojak Jens Lurås Oftebro, Nemec Julian Schmid in tudi vodilni v svetovnem pokalu, Avstrijec Johannes Lamparter.

Na koncu se je izkazalo, da mu ni bil nihče nevaren, je pa drugo mesto zasedel Schmid, tretji po skokih, tretje pa Rehrl, četrti po skokih. Za Riiberja je bila to že osma kolajna na svetovnih prvenstvih, peta zlata. Slovenijo so zastopali Gašper Brecl in trije mladinci. Brecl, ki si je želel uvrstiti okoli 20. mesta, je zaostal za pričakovanji. Zasedel je 39. mesto, boljšo uvrstitev pa zapravil že na skakalnici, po skokih je bil šele 31. Prehitel ga je tudi Matic Garbajs, ki se je uvrstil na 28. mesto, ki pa je nato po teku nazadoval na 41. mesto. Matic Hladnik in Matija Zelnik sta zasedla 43. oziroma 46. mesto.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine