Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Slovenke brez enega skoka na stopničkah

V avstrijskem Hinzenbachu je bila v ekipni tekmi deklet diskvalificirana Špela Rogelj.
Urša Bogataj je bila s slovensko ekipo tekmovalno v ognju in končala na tretjem mestu. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Urša Bogataj je bila s slovensko ekipo tekmovalno v ognju in končala na tretjem mestu. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Š. R., STA
25. 2. 2022 | 16:08
25. 2. 2022 | 18:15
2:13

Slovenske smučarske skakalke, olimpijska prvakinja Urša Bogataj, Maja Vtič, Špela Rogelj in bronasta iz Pekinga 2022 Nika Križnar so kljub diskvalifikaciji Rogljeve v prvi seriji ekipno tekmo končale na stopničkah. Slovenke (783,4 točke) so v finalu na tretjem mestu zgolj za pol točke zaostale za drugim. Zmagale so domačinke Avstrijke (819). Slovenke so si v prvi seriji priskakale veliko prednost (34,5 točke) pred tekmicami. Potem pa je žirija tekmovanja zaradi neustreznega dresa diskvalificirala Rogljevo, tako da je Slovenija padla na peto mesto po polovici tekmovanja.

V finalu je Bogatajeva s svojim skokom Slovenijo popeljala najprej na četrto mesto, Vtičeva ga je zadržala, Rogljeva je Slovenke vodila na tretje mesto, Križnarjeva pa je dobre nastope potrdila tudi v finalu in Slovenija je brez enega skoka le za 0,5 točke zaostala za Rusijo na drugem mestu. »Za nami je super dan kljub vzponom in padcem. Čeprav smo imele en skok manj, smo bile zelo blizu celo drugega mesta. Hvala, punce, da smo tako dobro skakale. Mislim, da nas krasi ekipni duh. Tudi posamičnih tekem se že zelo veselim,« je dejala Križnarjeva.

Slovenija ima v pokalu narodov, kjer je glavni cilj zmaga, na prvem mestu zdaj 2679 točk. Druga je Avstrija, ki zaostaja za 167 točk. »Ekipna tekma je za nami. Napadali smo sicer zmago, dosegli pa tretje mesto, kar je, glede na okoliščine, odličen rezultat. To nam je uspelo z enim skokom manj. Tudi na obeh posamičnih tekmah merimo na stopničke,« je nove boje za zmagovalni oder napovedal glavni trener Zoran Zupančič. Skakalke konec tedna v tem avstrijskem skakalnem središču čakata še dve posamični tekmi. V Hinzenbachu zaradi tveganega stika sicer ne tekmuje Ema Klinec.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine