Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Peking 2022

Prevc tretji v kvalifikacijah, izbira Hrgote začudila tudi Schustra

Norveška smučarska skakalca Marius Lindvik in Halvor Egner Granerud najboljša v kvalifikacijah za jutrišnjo posamično tekmo na veliki napravi v Zhangjiakouju.
Peter Prevc se je v kvalifikacijah izkazal s tretjim mestom. FOTO: Zhu Zheng/Reuters
Peter Prevc se je v kvalifikacijah izkazal s tretjim mestom. FOTO: Zhu Zheng/Reuters
11. 2. 2022 | 13:16
11. 2. 2022 | 16:04
2:31

V kvalifikacijah za posamično tekmo smučarskih skakalcev na veliki napravi v Zhangjiakouju, ki se bo jutri začela ob 12. uri po srednjeevropskem času, sta bila najboljša Norvežana Marius Lindvik (135 m) in Halvor Egner Granerud (133,5 m). Odlično se je odrezal tudi Peter Prevc, ki je s 131 metri osvojil tretje mesto in na ta način napovedal napad na novo olimpijsko kolajno.

Dober skok je uspel tudi Petrovemu bratu Cenetu Prevcu (128,5 m), ki je pristal na desetem mestu. Zanesljivo se je na tekmo uvrstil tudi Lovro Kos (125 m), ki je zasedel 19. mesto, Timi Zajc (120 m) pa po težavah v zraku ni mogel izvleči več od 33. mesta.

image_alt
Peter Prevc in Timi Zajc med najdaljšimi, Anže Lanišek brez tekme

Nad izbiro glavnega trenerja slovenske reprezentance Roberta Hrgote, da se je odpovedal nastopu svojega najboljšega moža v svetovnem pokalu Anžeta Laniška, se čudijo tudi tuji strokovni komentatorji. »Iskreno moram reči, da sam nikoli ne bi iz ekipe izločil nekoga, ki v skupni razvrstitvi zaseda visoko peto mesto,« je med prenosom kvalifikacij na Eurosportu poudaril nekdanji uspešni selektor nemške reprezentance Werner Schuster.

Nad tem, da 25-letnega Domžalčana ni bilo v kvalifikacijah, je bil vidno presenečen tudi nekdanji avstrijski šampion Andreas Goldberger. »Da Anžeta ni v ekipi, je res presenetljivo. Navsezadnje bi bil med kandidati za osvojitev kolajne,« je ocenil strokovni komentator na avstrijski nacionalni televiziji ORF.

Timi Zajc je imel med kvalifikacijskim skokom v zraku precej težav. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Timi Zajc je imel med kvalifikacijskim skokom v zraku precej težav. FOTO: Hannah Mckay/Reuters

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine