Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Slab začetek za branilce naslova, uspešen za Gorenjce

Poraz SŽ Olimpije v uvodni tekmi nove sezone AHL, SIJ Acroni Jesenice v gosteh ugnale Linz II.
Olimpijini hokejisti nikakor niso našli poti do tekmečeve mreže. FOTO: Tomi Lombar
Olimpijini hokejisti nikakor niso našli poti do tekmečeve mreže. FOTO: Tomi Lombar
14. 9. 2019 | 21:53
14. 9. 2019 | 21:57
2:27
Hokejisti SŽ Olimpije so slabo začeli novo sezono alpske lige. Branilci naslova so v uvodni tekmi gostili drugo celovško ekipo KAC II in izgubili z 0:1 (0:0, 0:0, 0:1). Uspešnejše so bile Sij Acroni Jesenice, ki so v gosteh premagali drugo zasedbo moštva iz Linza s 4:0 (2:0, 1:0, 1:0).

Ljubljančani so bili pred začetkom tekme izraziti favoriti, ne nazadnje so v prejšnji sezoni mladi Celovčani končali pri dnu lestvice, res pa je, da so znali tudi presenetiti. Danes so se predstavili kot zelo borbena in čvrsta ekipa, v vratih pa so imeli izjemno razpoloženega vratarja Floriana Vorauerja, ki je branil mogoče in nemogoče.

Domači so na njegova vrata sprožili 36 strelov (gostje na drugi strani le 12), a niti en plošček ni našel poti v mrežo. Med drugim so hokejisti Olimpije imeli šest prednosti igralca več, a so bili enako neučinkoviti kot ob igri 5:5.

Kazen za takšno igro branilcev naslova je prišla v 55. minuti. Ljubljančani so izgubili plošček za svojim golom, do njega so prišli gostje, pred vrati pa je bil Josef Schönett dovolj spreten, da je premagal Žana Usa.
 

Hitro konec dvomov v Linzu


Jeseničani so pred začetkom sezone doživeli precej sprememb v ekipi, ki so jo pomladili, nov pa je tudi trener, saj železarje zdaj vodi Mitja Šivic. Začetek je bila zanj uspešen, Jeseničani so sezono 22019/20 začeli z zmago.

Dvomov o končnem razpletu pravzaprav ni bilo. Podružnična ekipa Linza je bila v podrejenem položaju, o čemer priča tudi razmerje strelov (13:43). Gostje pa so terensko premoč znali spremeniti tudi v gole.

V prvem delu sta v polno zadela Žiga Urukalo in Urban Sodja, v drugi tretjini je zadetek dodal še Erik Svetina, za zadnjega pa je ob številčni prednosti v zadnjem delu poskrbel še Jaka Šturm. Vratar Jeseničanov Žiga Kogovšek pa je do konca ohranil mrežo nedotaknjeno.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine