Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Miha Šimenc s polfinalom v šprintu končal sezono

Miha Šimenc je na zadnji tekmi sezone v šprintu v Lahtiju prvič letos posegel v polfinale in osvojil 9. mesto med elito smučarskih tekačev.
Miha Šimenc se letos konstantno uvršča v izločilne boje v šprintih. FOTO: Matej Družnik/Delo
Miha Šimenc se letos konstantno uvršča v izločilne boje v šprintih. FOTO: Matej Družnik/Delo
Š. R.
25. 3. 2023 | 13:18
25. 3. 2023 | 17:33
3:25

V Lahtiju na Finskem je končana zadnja šprinterska tekma sezone. Odlično je tekmoval Miha Šimenc, ki se je s 23. časom uvrstil v izločilne boje, tekmo pa končal s prvim polfinalom v tej sezoni. 

Šimenc je tekel v drugi četrtfinalni skupini, v kateri je bil najhitrejši Šved Calle Halfvarsson. V njej je zasedel četrto mesto, a se je izkazalo, da je bila to najhitrejša skupina in Šimenc se je kot srečni poraženec uvrstil v polfinale tekmovanja. Tudi v polfinalu se je odrezal zelo dobro, ni popuščal, a so bili tekmeci premočni in sezono je sklenil s 5. mestom v svoji polfinalni skupini, skupno je bil deveti.

Za Šimenca je to najboljši rezultat sezone, prvič v tej sezoni se je prebil v polfinale. Tekmo je dobil vodilni v svetovnem pokalu Johannes Hoesflot Klaebo.

»Zbral sem že vse uvrstitve od sedmega do desetega mesta, zdaj pa je čas, da začnem zbirati višje uvrstitve. Delo za naslednjo sezono. Mogoče se sliši smešno, a ko ti na koncu sezone telo pravi, da moraš nehati, je obratno težko narediti. Res sem vesel, da mi je to danes uspelo in sem dosegel najboljši rezultat sezone. To je lepa popotnica za naprej, z mirno glavo sem končal sezono in tudi z dobrim občutkom,« je ocenil Šimenc.

Prepočasna, da bi nastopila tudi v popoldanskem sporedu, sta bila Vili Črv, ki je končal na 59. mestu, Miha Ličef pa še osem mest za njim.

Skistadovi tekma, Dahlqvistovi globus

V ženski konkurenci bi morala biti edina slovenska predstavnica Anja Mandeljc, a se ni odločila za nastop v kvalifikacijah. Tekmo je dobila Norvežanka Kristine Stavaas Skistad, ki je bila na šprintih najboljša še petič zapored. Drugo mesto je osvojila Švedinja Jonna Sundling, tretje pa Norvežanka Tiril Udnes Weng, ki je tudi prejemnica velikega kristalnega globusa. Mali kristalni globus za šprint je osvojila Švedinja Maja Dahlqvist.

Izidi, sprint klasično:

Moški:
1. Johannes Hoesfolt Klaebo (Nor) 2:48,58
2. Calle Halfvarsson (Šve) + 0,75
3. Erik Valnes (Nor) 0,93 ...
- izpadel v polfinalu: 9. Miha Šimenc (Slo)
​- izpadla v kvalifikacijah: 57. Vili Črv (Slo) 65. Miha Ličef (Slo)

Ženske:
1. Kristine Stavaas Skistad (Nor) 3:08,63
2. Jonna Sundling (Šve) +0,13
3. Tiril Udnes Weng (Nor) 6,55 ...
​- ni nastopila v kvalifikacijah: Anja Mandeljc (Slo)

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine