Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Seattle klavrno prvo sezono sklenil z novim bolečim porazom

Hokejisti Winnipeg Jets so na zadnji tekmi rednega dela severnoameriške lige NHL na domačem ledu premagali Seattle Kraken s 4:3.
Blake Wheeler je poletel prek gostujočega vratarja Chrisa Driedgerja v zadnji tretjini dvoboja v dvorani Canada Life Centre. FOTO: Terrence Lee/USA Today Sports
Blake Wheeler je poletel prek gostujočega vratarja Chrisa Driedgerja v zadnji tretjini dvoboja v dvorani Canada Life Centre. FOTO: Terrence Lee/USA Today Sports
Š. R., STA
2. 5. 2022 | 07:33
2. 5. 2022 | 07:39
2:03

Že pred tem so bili znani vsi pari končnice, v kateri bodo zaigrali tudi Los Angeles Kings slovenskega asa Anžeta Kopitarja. Še pred tem so morali v rednem delu na led hokejisti Winnipega in Seattla. Tekma bi morala biti na sporedu v noči na 14. april, a je takrat zvezno državo Manitobo zajela snežna nevihta. Posledično so tekmo prestavili, odigrali pa so jo v nedeljo. Winnipeg je povedel prek Morgana Barrona, nato pa so v drugi tretjini za vodstvo gostov s 3:1 po vrsti zadeli Alex Wennberg, Daniel Sprong in Riley Sheahan. V zadnji tretjini pa so do preobrata prišli domači po zadetkih Blaka Wheelerja, Dominica Toninata in Kyla Connorja.

Winnipeg je sezono v centralni skupini končal na šestem mestu, za Nashvillom, ki se je uvrstil v končnico, so kanadski reaktivci zaostali osem točk. Seattle je v pacifiški skupini ob krstni sezoni v NHL zasedel zadnje mesto s 60 točkami. Manj so jih v ligi zbrali le Arizona Coyotes (57) ter lanski finalisti Montreal Canadiens (55). Pari končnice so znani že nekaj časa. Na zahodu bo Los Angeles izzval moštvo Edmonton Oilers, ostali pari so Calgary Flames – Dallas Stars, Colorado Avalanche – Nashville Predators in Minnesota Wild – St. Louis Blues.

Na vzhodu so pari Florida Panthers – Washington Capitals, Carolina Hurricanes – Boston Bruins, Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning in New York Rangers – Pittsburgh Penguins. Končnica se bo začela v noči s ponedeljka na torek.

Vrhunci rednega dela sezone 2021/22:

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine