Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Še en kraljevski večer Los Angeles Kings

Anže Kopitar ni prispeval točke, a so bili kralji premočni za St. Louis in so dosegli tretjo zaporedno zmago v NHL.
Tudi ko ni med streli ali podajalci, je Anže Kopitar zaradi svojih obrambnih posredovanj nepogrešljiv mož pri Los Angeles Kings. FOTO: Kelvin Kuo/Usa Today Sports
Tudi ko ni med streli ali podajalci, je Anže Kopitar zaradi svojih obrambnih posredovanj nepogrešljiv mož pri Los Angeles Kings. FOTO: Kelvin Kuo/Usa Today Sports
G. N., STA
5. 3. 2023 | 10:30
5. 3. 2023 | 10:34
2:55

Hokejisti Los Angeles Kings nadaljujejo odlične predstave v NHL. Kralji so bili na domačem ledu tokrat boljši od St. Louisa s 4:2. Slovenski as in kapetan kraljev Anže Kopitar tokrat ni dosegel nobene točke.

Na dvoboju je v vratih kraljev debitiral Joonas Korpisalo, ki se je takoj izkazal s 24 obrambami. Za Los Angeles je to sicer tretja zaporedna zmaga. Najuspešnejši pri kraljih je bil tokrat Kevin Fiala, ki je poleg doseženega gola zbral še podajo. Strelci za Los Angeles so bili še Adrian Kempe, Gabriel Vilardi in Carl Grundström.

Slednji je zadel za vodstvo kraljev, preden je dve minuti pred iztekom prve tretjine Robert Thomas izid poravnal. V nadaljevanju je prednost obnovil Kempe, a so gosti spet izenačili po golu Kasperija Kapanena. Tri minute pred iztekom dvoboja je Vilardi zadel za novo vodstvo domačih, nato pa je Fiala zabil za končnih 4:2.

V ligi NHL so danes sicer odigrali 12 dvobojev. Vodilno moštvo lige Boston je v domači dvorani s 4:2 odpravilo New York Rangers in zabeležilo deseto zaporedno zmago. New York je izgubil šestič zadnjih osmih tekmah.

Kar tri tekme so se končale z izidom 4:1, na vseh so slavili domačini. New York Islanders so ugnali Detroit, Florida je bila boljša od Pittsburgha, Vancouver pa je v kanadskem derbiju slavil nad Torontom.

Do visoke zmage z 8:3 so na gostovanju prišli hokejisti Washingtona nad San Josejems. Podobno visoke zmage (7:3) se je razveselil vodilni centralne skupine Dallas, ki je doma premagal Colorado.

Dvanajst golov je padlo v Winnipegu, kjer so domači premagali Edmonton s 7:5, s čimer so prekinili niz petih zaporednih porazov. Za goste je sicer Leon Draisaitl dosegel trojček, a to vseeno ni bilo dovolj za zmago. V domačem moštvu se je z dvema goloma in podajo izkazal Josh Morissey. Mark Scheifele, Morgan Barron in Dylan DeMelo so vsi dodali še po gol in podajo.

Na domačem ledu je slavili še Buffalo s 5:3 nad Tampo Bay in Ottawa s 5:2 nad Columbusom. Do gostujočih zmag pa sta prišli moštvi Nashville, ki je s 3:1 zmagalo v Chicagu, medtem ko je Minnesota s 3:0 odpravila Calgary.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine