Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Anže Kopitar dosegel 25. gol

Kapetan je popeljal Los Angeles Kings do nove zmage v NHL in do vodilnega moštva pacifiške skupine.
Sijajno formo sta ujela Anže Kopitar in njegovo moštvo Los Angeles Kings, pred katerim je v zahodni konferenci le Dallas. FOTO: Sean M. Haffey/AFP
Sijajno formo sta ujela Anže Kopitar in njegovo moštvo Los Angeles Kings, pred katerim je v zahodni konferenci le Dallas. FOTO: Sean M. Haffey/AFP
G. N., STA
3. 3. 2023 | 07:35
3. 3. 2023 | 07:35
2:08

Los Angeles Kings nadaljujejo z odličnimi predstavi v NHL. Kralji so davi v domači dvorani v mestu angelov premagali Montreal s 3:2. Znova se je izkazal slovenski as. Kapetan kraljev Anže Kopitar je zadel v 49. minuti za vmesni izid 3:1. To je bil že 25. gol v tej sezoni lige NHL za Hrušičana.

Povedli so gostje, ko je v deseti minuti prve tretjine tekme v Crypto.com Areni zadel Josh Anderson ob moštveni premoči za 1:0. Domači so izenačili v osmi minuti druge tretjine, ko je bil uspešen Alex Iafallo.

Odločitev o zmagovalcu je prinesla zadnja tretjina. V razmaku ene minute sta zadela dva domača hokejista. Gabriel Vilardi je v 48. povišal na 2:1, Kopitar pa je dobro minuto kasneje zadel za 3:1.

Gostje so hitro odgovorili. Denis Gurianov je znižal na 2:3. Vendar pa so domači znali ubraniti prednost ter niso dovolili podaljška.

Kralji so ujeli priključek k vodilni ekipi pacifiške skupine Vegas Golden Knights, s katero si ob dveh odigranih tekmah več delijo 78 točk. V zahodni konferenci so uspešnejši le člani vodilne zasedbe centralne skupine Dallas Stars z 79 točkami.

Kopitar je drugi najboljši strelec kraljev v tej sezoni. Vsega skupaj je zbral 58 točk, od tega 25 golov in 33 asistenc. Boljši od Hrušičana je pri kraljih le Kevin Fiala s 64 točkami (21 goli, 43 asistencami).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine