Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Še decembra so poslušali kritike, zdaj so med kandidati za kolajne

V slovenski reprezentanci optimistično pričakujejo uvodne preizkušnje v Oberstdorfu. Nika Križnar in Ema Klinec odlični že na prvem treningu.
Nika Križnar in Ema Klinec sta bili na prvem treningu na srednji skakalnici v Oberstdorfu med najdaljšimi. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Nika Križnar in Ema Klinec sta bili na prvem treningu na srednji skakalnici v Oberstdorfu med najdaljšimi. FOTO: Barbara Gindl/AFP
24. 2. 2021 | 09:00
3:23
Že dolgo slovensko skakalno zastopstvo na veliko tekmovanje ni odpotovalo s tako močno »postavo«, kakršno ima na 53. nordijskem SP v Oberstdorfu. Zato ni čudno, da v naših taborih optimistično pričakujejo uvodne preizkušnje na srednji napravi pod Senčno goro.
Spored Nordijskega SP Foto Zx
Spored Nordijskega SP Foto Zx


V ženski konkurenci bodo bolj ali manj vse oči slovenskih ljubiteljev tega športa uprte v Niko Križnar, ki vodi v skupni razvrstitvi za svetovni pokal, v zelo dobrem položaju pa je tudi petouvrščena Ema Klinec. Obe sta bili na včerajšnjem treningu med najdaljšimi. Med elitno deseterico je še Anže Lanišek, ki med moškimi drži skupno šesto mesto in je prav tako vsaj v širšem krogu favoritov.

Slovenska ženska vrsta je iz Rasnova, kjer je minuli konec tedna Križnarjeva podobno pila kri svojim nasprotnicam kot prebivalcem v tamkajšnji Transilvaniji zlovešči vampir, grof Drakula, odpotovala naravnost v Oberstdorf.

»Imamo močno ekipo (v njej so še Urša Bogataj, Jerneja Brecl in Špela Rogelj; op. p.), toda ostati moramo mirni. Dekletom zaupam, da bodo opravila svojo nalogo tako, kot najbolje znajo,« je sporočil glavni trener naše ženske reprezentance Zoran Zupančič in namignil, da je morda res napočil čas za zgodovinsko prvo odličje slovenskih skakalk na članskih SP.

»Pričakovanja so večja, kot so bila. Kolajne doslej naša dekleta na tem tekmovanju še niso osvojila. Če jo bomo v Oberstdorfu, bomo veseli, če je ne bomo, bo pa ostal grenak priokus,« je dejal slovenski selektor, dobro vedoč, da toliko priložnosti, kot jih bodo imele skakalke na jugu Nemčije, še niso imele. Prvič doslej bodo imele dve posamični tekmi, prva pa bo že jutri na srednji napravi (17), na kateri bo dan pozneje še ekipna preizkušnja (17.15).

Tudi Zupančičev kolega na moški trenerski tribuni Robert Hrgota ni skrival velikih pričakovanj. »Naredili smo vse, kar smo lahko, zato gremo lahko z mirnimi glavami na tekme. Na sleherni bomo merili na kolajno, treba pa se je spomniti, kaj se je o nas govorilo med decembrskim SP v Planici. Da smo slabi in da je za nas sezona že končana. No, vesel sem, da se je obrnilo, kot se je, in da nas zdaj uvrščajo med kandidate za odličja,« je poudaril 32-letni Velenjčan, ki je ob Lanišku v Oberstdorf odpeljal še Žigo Jelarja, Bora Pavlovčiča ter brate Prevc Ceneta, Domna in Petra.


Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine