Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Rusom zmanjkuje nabojev, krivdo valijo na Nemce

Ruski biatlonci in biatlonke se spoprijemajo s posebno težavo in zanjo krivijo predvsem Nemce.
Anton Babikov se je takole januarja lani veselil zmage v Anterselvi. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Anton Babikov se je takole januarja lani veselil zmage v Anterselvi. FOTO: Marco Bertorello/AFP
7. 12. 2023 | 10:00
7. 12. 2023 | 13:22
1:51

Kmalu po začetku »posebne vojaške operacije«, kakor je Vladimir Putin poimenoval zlovešči napad na Ukrajino, so Ruse izključili tudi iz vseh tekmovanj pod okriljem Mednarodne biatlonske zveze (IBU). Ruski biatlonci zdaj tekmujejo na preizkušnjah znotraj meja svoje države, kjer pa se soočajo s posebnimi težavami.

»O tem ne govorimo veliko, toda čedalje težje prihajamo do nabojev. Streljamo pač s tistimi, ki jih najdemo,« je za Match TV potarnal Anton Babikov, ki se lahko med drugim pohvali z dvema posamičnima zmagama za svetovni pokal (Östersund 2016 in Anterselva 2022), z rusko štafeto pa se je leta 2017 veselil tudi zlate lovorike na svetovnem prvenstvu v Hochfilznu.

image_alt
Ukrajinski temnopolti šampion: Jaz sem živ primer za to, da Rusi lažejo

Njegove besede je potrdil nekdanji vrhunski biatlonec Dmitrij Vasiljev. »Na tem področju so nas sankcije močno prizadele. Prej smo streljali z najboljšimi naboji iz tujine, do katerih pa zdaj ne pridemo več,« je pojasnil dvakratni olimpijski prvak s štafeto (Sarajevo 1984 in Calgary 1988), ki je krivdo prevalil predvsem na Nemčijo. »Tam proizvajajo najboljše naboje, vendar pa zelo upoštevajo sankcije. Ničesar nam nočejo prodati, kar je problem,« je zmajeval z glavo 60-letni Rus.

V Rusiji sicer obstaja tudi tovarna, ki proizvaja naboje, vendar pa ti niso tako kakovostni kot tisti iz zahodne Evrope.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine