Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Prvo priložnost Jeseničanov za polfinale je šla po zlu

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so na tretji četrtfinalni tekmi alpske lige izgubili na domačem ledu z Gardeno.
Jeseniški hokejisti so si zagrenili življenje. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Jeseniški hokejisti so si zagrenili življenje. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Š. R. STA
19. 3. 2022 | 20:19
19. 3. 2022 | 20:28
2:11

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so na tretji četrtfinalni tekmi alpske lige izgubili na domačem ledu z Gardeno z 1:5 (0:2, 0:0, 1:3). V zmagah je 2:1 za železarje, ekipi v četrtfinalu igrata na tri zmage, naslednja tekma bo v torek v Val Gardeni.

Jeseničani so četrtfinalni niz začeli dobro in prvo tekmo doma gladko dobili s 4:0. A že na naslednji se je zapletlo, saj so po vodstvu z 2:0 dovolili tekmecem izenačenje, potem pa je v četrtek sledil tretji najdaljši podaljšek v tem tekmovanju; odločitev je padla šele v 17. minuti drugega podaljška, ko je tekmo v Val Gardeni v prid železarjev odločil Erik Svetina.

Ta gol in vodstvo z 2:0 v zmagah sta železarjem na široko odprla vrata v polfinale. A prvega zaključnega ploščka niso izkoristili. Danes so pred svojimi navijači doživeli prvi poraz v tej seriji, tako da je Gardena ohranila upe na polfinale. Naslednja tekma bo tako spet na terenu italijanske ekipe v torek zvečer.

Elo obudil kanček upanja

Železarjem tokrat igra ni stekla in že v prvi tretjini so se znašli v zaostanku, potem ko so gostje zadeli v 6. in 14. minuti. Nato so poskušali loviti tekmece, a niso bili uspešni, druga tretjina se je končala brez zadetkov. Morebitne upe na preobrat pa je Gardena razblinila že kmalu v tretji, saj je z novima zadetkoma v 44. in 45. minuti praktično že takrat odločila dvoboj.

Za zadnji kanček upanja je sicer poskrbel zadetek Eetuja Eloja ob igralcu več v 51. minuti, toda nazadnje je bil edini jeseniški ta večer. Gostitelji so že dve minuti in pol pred koncem potegnili iz vrat Oscarja Fröberga, kar pa so gosti izkoristili in s strelom v prazna vrata postavili končnih 5:1.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine