Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

V Ljubljani brez Avstrije in Francije

Po izključitvi Rusije in Belorusije z letošnjega prvenstva na Finskem bo tudi tivolsko prvenstvo skupine B doživelo spremembo.
Slovenska hokejska reprezentanca je nazadnje igrala doma lani novembra, takrat tudi proti zdaj izključeni Belorusiji. FOTO: Leon Vidic/Delo
Slovenska hokejska reprezentanca je nazadnje igrala doma lani novembra, takrat tudi proti zdaj izključeni Belorusiji. FOTO: Leon Vidic/Delo
18. 3. 2022 | 22:16
1:17

Kar se je v zadnjih dneh po hokejski Evropi šušljalo, se je zdaj tudi uresničilo. Reprezentanci Avstrije in Francije bosta že letos nastopili na svetovnem prvenstvu na Finskem, kar pomeni, da ju kot glavnih tekmic naših risov, ki jih vodi selektor Matjaž Kopitar, ne bo na tekmovanju skupine B, v Ljubljani od 2. do 8. maja.

Zdaj se bo tako Sloveniji, Južni Koreji, Madžarski in Romuniji pridružila še Litva, na turnirju bo tako le pet moštev, najboljši dve se bosta uvrstili na SP 2023, zadnjeuvrščeno bo izpadlo v tretji kakovostni razred. Jasno pa je, da je zdaj pred slovenskimi prireditelji novi izziv, saj bo treba logistiko in spored spremeniti, seveda tako ne bo več vstopnic za derbija Slovenije z Avstrijo in s Francijo, na katerih je bilo pričakovati razprodan Tivoli. Kakšen status bosta v prihodnje imeli zdaj izključeni moštvi Rusije in Belorusije, še ni jasno.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine