Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Poraz in zadnje mesto risov za slovo od Budimpešte

Slovenija je v sklepnem nastopu izgubila z Japonsko z 1:3, edini gol za naše je zabil branilec Miha Štebih.
Miha Štebih je na zadnji tekmi v Budimpešti dosegel edini gol za Slovenijo. FOTO: Tadej Regent/Delo
Miha Štebih je na zadnji tekmi v Budimpešti dosegel edini gol za Slovenijo. FOTO: Tadej Regent/Delo
S. U.
13. 11. 2022 | 13:49
13. 11. 2022 | 15:59
1:49

Pogled na končno lestvico pripravljalnega reprezentančnega turnirja v Budimpešti iz zornega kota slovenskih hokejistov nikakor ni lep. Risi so namreč na turnirju 6 moštev zasedli zadnje mesto, potem ko so danes izgubili proti Japoncem z 1:3 (0:0, 0:1, 1:2).

Edini gol na tej tekmi za Slovenijo je dosegel branilec Miha Štebih, v 43. minuti je izenačil izid na 1:1. Risi so sicer prevladovali predvsem v drugi tretjini, takrat je bilo razmerje strelov kar 18:6 za Kopitarjeve izbrance, ki pa glede na prikazano dosegajo premalo golov..Končno razmerje v strelih je bilo 30:29 za Japonce.

Jasno je, da na tem turnirju glede na odsotnost udarnih 10 slovenskih hokejistov kot tudi prvega vratarja zadnjih let Gašperja Krošlja rezultatska pričakovanja niso bila prav pretirano visoka, zmaga po podaljšku proti Ukrajini je edina, ki so jo v treh dneh na turnirju dosegli naši igralci. 

Zanimivo pa bo v nadaljevanju sezone spremljati igralce, ki so tu dobili priložnost ter kdo od njih si bo priboril nastop na majskem svetovnem prvenstvu. Že na naslednjem pripravljalnem turnirju, februarja v Italiji, pa bo predvidoma selektor Matjaž Kopitar zbral jedro reprezentance tudi z večino dolgoletnih uradnih adutov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine