Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Po vodstvu s 3:0 prejeli pol ducata golov

Hokejisti Los Angeles Kings so v NHL na gostovanju pri Mennesoti že po enajstih minutah zabili tri gole, potem pa izgubili še tretjič zapored.
Po tretjem zaporednem porazu so Anže Kopitar in drugi hokejisti Los Angeles Kings ogrozili napredovanje v izločilni del NHL. FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports
Po tretjem zaporednem porazu so Anže Kopitar in drugi hokejisti Los Angeles Kings ogrozili napredovanje v izločilni del NHL. FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports
STA
11. 4. 2022 | 08:15
0:22

Hokejisti Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so v NHL vse bolj v nevarnem območju. V Minnesoti so izgubili s 3:6 in doživeli tretji poraz zaporedoma ter zdrsnili že na osmo mesto na lestvici.

Ekipa iz Kalifornije je v St. Paulu odlično odprla tekmo. Rasmus Kupari, Carl Grundstrom in Adrian Kempe so do 11. minute poskrbeli za vodstvo s 3:0. A že pred koncem prvega dela je z 42. golom v sezoni najprej znižal Kiril Kaprizov, Marc Andre Fleury je nato zaklenil svoja vrata in igra se je preselila pred vrata Los Angelesa.

Do konca so gostitelji v dvorani Xcel Energy Center za zanesljivo zmago s 6:3 zadeli še petkrat in se povzpeli na tretje mesto na lestvici. Los Angeles pa je po treh porazih zdaj osmi in ima le še dve točki naskoka pred Vegasom, a tudi odigrano tekmo več, zato bo še kako pomembno naslednje gostovanje v noči na sredo v Chicagu, ki je moral danes doma priznati premoč Dallasu s 4:6.

Priložnosti za spremembo na lestvici bo še precej, saj ima v zahodnem delu končnico zagotovljeno le Colorado, doslej najboljša ekipa prvenstva.

Na vzhodu so v drugem delu že Florida, Carolina, Toronto in New York Rangers. Ponoči je med omenjenimi igrala le Carolina, ki je s 5:2 odpravila Anaheim in ga dokončno oddaljila od play offa. Kar tri gole je na tekmi dosegel Jordan Staal, ki mu je to uspelo tretjič v 16-letni karieri.

Še enkrat več je blestel Sidney Crosby, ki je Pittsburgh v podaljšku popeljal do zmage s 3:2 nad Nashvillom, skupaj pa je dosegel mejnik 1400 strelskih točk v ligi NHL. Na današnji tekmi je zadel že v peti minuti, nato prispeval podajo v zadnjem delu za izenačenje, v tretji minuti dodatnega dela pa je odločil še tekmo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine