Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Po mesecu in pol brez Slovenk v deseterici

Smučarska skakalka Urša Bogataj v Rusiji tik za najboljšimi, na 11. mestu, druga zmaga v sezoni za Juliane Seyfahrt.
Urša Bogataj je za las zaostala za deseterico. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Urša Bogataj je za las zaostala za deseterico. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
16. 3. 2019 | 15:42
16. 3. 2019 | 16:00
5:28
Nižnij Tagil – Medtem ko se smučarski skakalci še ta konec tedna merijo na zadnji postaji surove turneje raw air, na poletih v Vikersundu, pa so se dekleta medtem z Norveške že preselila v Rusijo, kjer so v Nižnjem Tagilu danes opravila prvo od dveh posamičnih preizkušenj svetovnega pokala. Slovenke tokrat niso ujele uvrstitev v deseterico, čeprav je po prvi seriji Urši Bogataj dobro kazalo, imela je namreč osmo izhodišče. Tekmo je končala kot enajsta, a so bile razlike majhne.


Le 1,8 točke za osmim mestom


Za osmim mestom je namreč zaostala za zgolj 1,8 točke. Precej bolj razigrana je bila v kvalifikacijah, v katerih je zasedla tretje mesto. V finalu so nastopile še tri Slovenke: Nika Križnar in Špela Rogelj sta ena za drugo zasedli 16. oziroma 17. mesto, obe sta v drugi seriji malenkostno poskočili, v nasprotju z Majo Vtič, ki je zdrsnila na 29. mesto. Brez točk je na 35. mestu ostala zgolj Jerneja Brecl. V skupni razvrstitvi sezone sta Križnarjeva (7. mesto) in Bogatajeva (10.) zadržali položaj v deseterici.


Lundbyjeva z globusom


Že dvanajsto zmago v poolimpijski zimi je neuspešno lovila Norvežanka Maren Lundby, ki pa se je že razveselila novega globusa, saj ima pred zadnjimi tremi preizkušnjami že 385 točk naskoka pred prvo zasledovalko, Nemko Katharino Althaus. Lundbyjeva je prepričljivo vodila po prvi seriji, v finalu pa je Nemka Juliane Seyfahrt pošteno preskočila vso konkurenco, pristala pri natanko 100 metrih in se dokopala do druge zmage v sezoni, najprepričljivejša je bila že uvodoma v Lillehammerju.


Strømova desetinko pred Althausovo


Lundbyjeva je za njo zaostala kar 7,1 točke, norveški uspeh je s tretjim mestom dopolnila 20-letna Anna Odine Strøm, ki je za pičlo desetinko točke ugnala Althausovo, po prvi seriji šele sedmo. Za Strømovo so bile to šele druge stopničke v svetovnem pokalu, po januarskem drugem mestu v japonskem Zau. V konkurenci ni bilo 35-letne avstrijske veteranke Daniele Iraschko-Stolz, ki se je odločila sezono predčasno zapečatiti že predvčerajšnjim v Trondheimu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine